Foto: F64
No "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas komandas "Liepāja"/"Triobet" galvenā trenera posteņa sestdien atlaists Guntis Endzels, apstiprināja kluba valdes priekšsēdētājs Artis Lagzdiņš.

Amatu Endzels zaudēja pēc sestdien piedzīvotā zaudējuma "Jūrmala"/"Fēnikss" komandai savā laukumā ar 86:97. Liepājas klubam šis bija jau piektais zaudējums pēc kārtas LBL turnīrā.

Par pagājušās sezonas trešā spēcīgākā kluba galveno treneri Endzels tika apstiprināts jūnija vidū. Viņa aizstājēja vārds tiks nosaukts nākamās nedēļas pašā sākumā.

Noprotams, ka par to kļūs bijušais Liepājas kluba sistēmas otrās komandas galvenais treneris Kaspars Mājenieks, kurš svētdien ieradīsies Latvijā. Līdz šim viņš strādāja Kazahstānā.

Aizvadītajā sezonā Endzels trenēja LBL pirmajā divīzijā spēlējošo Latvijas U-18 izlasi, savukārt šovasar ar to piedalījās Eiropas čempionātā, kas notika Latvijā un Lietuvā, izcīnot sesto vietu.

Savas karjeras laikā Endzels vairākus gadus bijis otrais treneris komandās "Brocēni", LMT un "Skonto". 2004.gadā viņš bija arī "Skonto" galvenais treneris, no 2006. līdz 2009.gadam "Ķeizarmeža" galvenais treneris, bet no 2009. līdz 2011.gadam "Ventspils" kluba otrais un galvenais treneris.

"Liepāja"/"Triobet" pēdējās divās sezonās izcīnījuši bronzas medaļas LBL čempionātā, bet šajā vasarā kluba un tās iepriekšējā galvenā trenera Agra Galvanovska ceļi šķīrās.

Galvanovskis jūnija sākumā stājās Ukrainas kluba "MBK Mykolaiv" treneru korpusa galvgalī.

LBL pirmās divīzijas kopvērtējumā Liepājas klubs pašlaik ar trim uzvarām deviņās spēlēs ieņem devīto vietu, bet Baltijas Basketbola līgas (BBL) B apakšgrupā ar diviem panākumiem septiņos mačos atrodas priekšpēdējā, piektajā, pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!