Foto: EPA/LETA

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) ceturtdien paziņoja trīs galvenos pretendentus uz "Zelta bumbas" jeb "Ballon d'Or" balvu.

Uz "Zelta bumbu" šogad atkal pretendē Spānijas kluba "Barcelona" līderis Lionels Mesi no Argentīnas, kā arī viņa komandas biedrs spānis Andress Injesta. Vēl uz prestižo balvu kandidē Madrides "Real" uzbrūkošais portugāļu pussargs Krištianu Ronaldu.

Mesi šajā kalendārajā gadā "Barcelona" un Argentīnas izlases sastāvā guvis 82 vārtus, un viņam pietrūkt tikai trīs vārti, lai atkārtotu Vācijas futbola leģendas Gerda Millera rekordu. Tāpat viņš "Barcelona" komandai palīdzēja uzvarēt Spānija kausa izcīņā.

Jau ziņots, ka 2009.gadā Mesi tika atzīts arī par FIFA Gada labāko futbolistu, bet 2010. un 2011.gadā argentīnietis saņēma FIFA "Ballond'Or" balvu.

Savukārt Ronaldu ar 46 vārtu guvumiem palīdzēja Madrides "Real" izcīnīt Spānijas čempiona titulu, un ieveda Portugāles izlasi Eiropas čempionāta pusfinālā.

Tikmēr Injesta ar Spānijas izlasi triumfēja Eiropas čempionātā, un "Barcelona" vienībai palīdzēja uzvarēt Spānijas kausā.

Uz gada labākā trenera balvu pretendē Spānijas izlases treneris Visente del Boske, bijušais "Barcelona" galvenais treneris Hoseps Gvardiola, un Madrides "Real" galvenais treneris Žozē Mourinju.

Atgādinām, ka kopš 2010.gada FIFA pasniedz apvienoto balvu planētas labākajam futbolistam. Pirms tam FIFA pasniedza Gada labākā futbolista balvu, bet prestižais Francijas izdevums "France Football" noteica Eiropas labāko futbolistu, kurš saņēma "Ballon d'Or".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!