Foto: AP/Scanpix
Meksikāņu bokseris Huans Manvels Markess sestdien Lasvegasā notikušajā lielu ažiotāžu izraisījušajā cīņā pussmagā svara kategorijā sestajā raundā ar nokautu pieveica pazīstamo filipīniešu bokseri Maniju Pakiao.

Abiem bokseriem šī bija ja ceturtā savstarpējā cīņa. Pirmā abu komandu cīņa 2004.gadā noslēdzās neizšķirti, bet nākamajās tikšanās reizēs 39 gadus vecais Markess bija atzinis filipīnieša pārākumu.

Meksikānis šo cīņu pabeidza ar spēcīgu labās rokas sitienu, nogāžot Pakiao uz dēļiem sestā raunda pēdējā sekundē. Pakiao uz grīdas pavadīja vairākas minūtes, līdz spēja piecelties kājās un atgriezties savā ringa stūrī.


Pirmie divi raundi aizritēja mierīgā cīņā, bet trešajā raundā pie pirmā nokdauna tika Pakiao. Cīņas piektajā raundā arī Markess saņēma spēcīgu sitienu un sāka asiņot deguna un mutes apvidū, taču tas netraucēja noslēgt cīņu savā labā ar nokautu raundu vēlāk.

Šī cīņa nenoritēja par kādu titulu vai čempiona jostu, bet uzvarētājs saņēma "Desmitgades boksera" jostu. Tāpat abu bokseru galvenā motivācija esot bijusi lepnums.

Jāizceļ, ka pirms šīs cīņas Pakiao bija pārliecināts, ka tieši viņš atstās ringu ar nokautu.

Zīmīgi, ka Pakiao par pasaules čempionu kļuvis astoņās dažādās svara kategorijās. Savukārt Markess bijis čempions četrās svaru kategorijās un šobrīd viņam pieder pagaidu josta Pasaules Boksa organizācijas (WBO) versijā svara kategorijā līdz 63,5 kilogramiem.

Jau ziņots, ka jūnijā Pakiao zaudēja pasaules čempiona jostu amerikānim Timotijam Bredlijam Pasaules Boksa organizācijas (WBO) versijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!