Foto: DELFI
Latvijas basketboliste Elīna Babkina pametusi Rumānijas komandu Tirgovištes "Municipal", ko piemeklējušas finansiālas problēmas, sportiste apstiprinājusi intervijā portālam "sportacentrs.com".

Babkina atklājusi, ka kluba prezidents ar e-pastu starpniecību piedāvājis spēlētājām samazināt algas par 50% un tam nav piekritušas piecas ārzemju basketbolistes, kuru vidū ir arī viņa.

Tikmēr pati "Municipal" komanda izplatījusi paziņojumu, kurā uzsvērusi, ka visas finansiālās saistības nokārtojusi, bet neko sīkāk nekomentēs. Tāpat vienība atzinusi, ka visi pirms sezonas uzstādītie mērķi paliek spēkā.

Šosezon Babkina astoņās FIBA Eirolīgas turnīra spēlēs vidēji guva 10,1 punktu un izpildīja 3,9 rezultatīvas piespēles. Savukārt Rumānijas čempionāta ietvaros latviete 12 mačos vidēji izcēlās ar 9,3 punktiem un 3,8 piespēlēm.

FIBA Eirolīgā Rumānijas klubs ar trim uzvarām astoņās spēlēs ieņem piekto vietu B grupas kopvērtējumā, bet vietējā čempionātā tā ar 13 uzvarām 14 mačos dala pirmo vietu.

"Municipal" komandu vada bijušais Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris, grieķu speciālists Georgs Dikeulaks, tomēr noprotams, ka arī viņš atstās vienību.

Babkinai un Dikeulakam šis būs jau trešais kopējais klubs pēc kārtas. Baumas liecina, ka trenerim ar spēlētāju ir arī tuvākas attiecības.

23 gadus vecajai Babkinai "Municipal" bija ceturtā ārzemju komandā. 2009./10.gada sezonā viņa spēlēja Francijas vienībā "Challes les Eaux", nākamajā sezonā pārstāvēja Polijas komandu Gdiņas "Lotos, tās rindās kļūstot par Polijas kausa ieguvēju un vērtīgāko spēlētāju, bet nupat aizvadītajā sezonā spēlēja Turcijas čempionvienībā Stambulas "Fenerbahce", kuras sastāvā sezonas otrajā pusē gan izgāja laukumā vien pāris mačos FIBA Eirolīgas sacensībās.

LETA jau ziņoja, ka Babkina pagājušajā gadā kļuva par trešo latvieti, kura draftēta Sieviešu nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA). Latvieti trešajā kārtā ar 29.numuru izvēlējās Losandželosas "Sparks" komanda.

Savukārt aizvadītajā vasarā Babkina, aizbildinoties ar traumu, nepalīdzēja Latvijas valstsvienībai Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!