Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) savā laukumā piekāpās līgas līdervienībai Sanktpēterburgas SKA.

"Dinamo" labā vārtus guva Mārtiņš Karsums, kamēr uzvarētājiem precīzi meta Patriks Tūresens un Viktors Tihonovs, kurš dzimis Rīgā.

Arī nākamās trīs spēles Rīgas "Dinamo" aizvadīs savā laukumā. Nākamajā mačā piektdien rīdzinieki uzņems Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu, svētdien spēkosies ar Mitišču "Atlant" vienību, kurā spēlē bijušais rīdzinieku kapteinis Sandis Ozoliņš, bet otrdien sagaida spēle ar Miķeļa Rēdliha pārstāvēto Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu.


Pirms spēles

Rīgas "Dinamo" komandā šīs dienas mačam bija pieteikti septiņi aizsargi un 12 uzbrucēji, un pēc Kaspara Daugaviņa, Aleksandra Ņiživija un Metjū Karla došanās prom sevi iespēja apliecināt bija Jēkabam Rēdliham. Šodien spēlēja arī slimības dēļ iepriekšējo maču izlaidušais Gints Meija, bet nespēlēja apslimušais Guntis Galviņš un uz fārmklubu nosūtītais Roberts Bukarts. Vārtus sargāja Māris Jučers.

Pirmais periods

Maču aktīvi iesāka SKA komanda, tādējādi apliecinot favorīta statusu šajā mačā, tomēr jau trešajā minūtē Rīgas "Dinamo" komanda ieguva tiesības spēlēta vairākumā. Tajā rīdzinieki labi saspēlējās un pie metieniem tika Arvīds Reķis un Aleksandrs Žirū, tomēr SKA savus vārtus prata nosargāt. Savukārt astotajā minūtē Rīgas "Dinamo" izvirzījās vadībā, kad Pols Šekura iegāja zonā un piespēlēja Karsumam, kurš no iemetiena apļa ar spēcīgu metienu pārsteidza pretinieku vārtsargu Iļju Ježovu - 1:0. Divas minūtes vēlāk pēc Reķa noraidījuma mājinieki palika mazākumā, bet tajā ļoti veiksmīgi izdevās aizsargāt savus vārtus.

"Dinamo" ļoti disciplinēti spēlēja aizsardzībā, bet uzbrukumā rīdziniekiem neko neļāva SKA hokejisti. Vairākas minūtes abas komandas darbojās bez bīstamām epizodēm uzbrukumā, līdz beidzot Žirū izkārtoja sev labu momentu, kuru Sanktpēterburgas komandas aizsargs bloķēja. Pirmajās 20 minūtēs rezultāts vairs nemainījās.

Otrais periods

Otrās trešdaļās sākumā laba iespēja dubultot rezultāta pārsvaru bija "Dinamo" hokejistam Džeimijam Džonsonam, tomēr viņam ripu vārtos neizdevās iedabūt. Turpinājumā komandas spēlēja bez lieliem pārtraukumiem, bet tad SKA vienība palika mazākumā. Vairākumā "Dinamo" atkal labi saspēlējās, un teicama iespēja bija Krišjānim Rēdliham, tomēr tā palika neizmantota. Arī Žirū izdarīja metienu, kuru Ježovs atvairīja.

Trešdaļas vidū Rodrigo Laviņš pārkāpa noteikumus, un devās izciest divu minūšu noraidījumu. SKA hokejistiem vairākumā pēc rīdzinieku kļūdas sastāva nomaiņā sanāca ātrs uzbrukums, kurā Tonijs Mortensens piespēlēja Patrikam Tūresenam, kurš bez problēmā pārspēja Jučeru, panākot rezultātu 1:1. Vēlāk labu Jevgēņija Artjuhina metienu atvairīja Jučers, bet pēc tam vienības apmainījās ar ātriem uzbrukumiem. 37. minūtē Raitis Ivanāns nopelnīja savai komandai vairākumu, bet to "Dinamo" hokejisti nevarēja izspēlēt līdz galam, jo noraidījumu saņēma arī Džonsons. Nepilnu minūti komandas spēlēja ar četriem laukuma spēlētājiem, bet atlikušajā vairākumā SKA nespēja gūt vārtus.

Trešais periods

Abas komandas pēdējo trešdaļu iesāka piesardzīgi, un pēc piecām minūtēm Mortensens devās uz noraidīto soliņu, ļaujot "Dinamo" spēlēt vairākumā. Arī šoreiz rīdzinieki nespēja izmantot viena vīra pārsvaru, bet pāris minūtes vēlāk pēc Māra Bičevska noraidījuma mājiniekiem bija jāspēlē mazākumā. Jučeram "Dinamo" komanda bija jāglābj tikai mazākuma pēdējās sekundēs.

Arī nākamajās minūtēs bīstamāk uzbruka SKA hokejisti, tomēr Jučers viņu centienus gūt vārtus apturēja. Tikmēr otrā laukuma galā Džonsons deva piespēli gar vārtiem, un Karsums centās ripu ievirzīt vārtos, bet Ježovs droši spēlēja SKA vārtos. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Rīgā dzimušais Viktors Tihonovs jaunākais ar skaistu sologājienu tika līdz vārtiem un pārspēja Jučeru. Atlikušajās minūtēs rīdziniekiem neizdevās izglābties.

Kopš rīdzinieku pēdējās spēles, kurā komanda 10.janvārī izbraukumā ar 4:1 uzvarēja Maskavas "Spartak" vienību, "Dinamo" klubu pametuši divi spēlētāji - pieredzējušais uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, kurš devies uz Čehijas vienību Prāgas "Lev", un kanādiešu aizsargs Matjē Karls, kurš sezonu turpinās Šveicē. Saistītie raksti

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!