Foto: F64

Latvijas hokeja izlases pieredzējušais aizsargs Sandis Ozoliņš pēc pirmā oficiālā treniņa valstsvienības rindās pēc atgriešanās bija diezgan izvairīgs un negribīgi runāja par pēdējo dienu notikumiem, uzsverot, ka tagad valstsvienību sagaida svarīgs turnīrs.

Atgādinām, ka Ozoliņš sestdien paziņoja par atgriešanos Latvijas izlasē pēc septiņu gadu pārtraukuma. Informācija par Ozoliņa atgriešanās iemesliem līdz šim bija neoficiāla un pretrunīga, vien zināms, ka daļa nopelna tajā ir Gunāram Ķirsonam un Ozoliņa labam draugam Guntaram Pastem. Pats hokejists pirmdien šo noslēpumainības plīvuru nepavēra, vairākkārtīgi izvairoties tieši atbildēt par savas atgriešanās iemesliem.

"Viss notika diezgan ātri. Pazvanīja Ķirsona kungs, kurš pastāstīja par sarunu ar federācijas vadību par ideju, ka varētu piesaistīt mani kā konsultantu vai kaut kādā tādā veidā. Pateicu, ka man ir jāpadomā. Pēc kāda laika uzrakstīju, vai varētu uzzināt, vai ir vieta [galvenā trenera Teda] Nolana komandas sastāvā vēl vienam aizsargam, uz ko tika saņemta pozitīva atbilde," straujos notikumus atstāstīja Ozoliņš.


"Tas bija mans pēdējais komentārs par šo tēmu. Mums tagad jāspēlē," strikti noteica 40 gadus vecais hokejists, kurš pēdējo spēli valstsvienībā aizvadīja 2006.gada 21.februārī, kad Latvijas izlase Turīnas olimpiskajās spēlēs ar 2:5 zaudēja Kazahstānai. Kopumā valstsvienībā Ozoliņš aizvadījis 32 spēles, guvis deviņus vārtus un izdarījis 26 rezultatīvas piespēles.

Ozoliņš tāpat nekomentēja savu iespējamo spēlēšanu 2013.gada pasaules čempionātā, kā arī iespējamo palīdzību valstsvienībai, ja tā kvalificēsies Soču olimpiskajām spēlēm. "Šobrīd ir kvalifikācijas turnīrs!"

Pieredzējušais aizsargs atzina, ka vēl nekad nav bijis Sočos, kur nākamgad risināsies olimpiskās spēles. Ozoliņš uzsvēra, ka uzdevums ir iegūt ceļazīmi uz Olimpiādi. "Noteikti, ka tas ir vienīgais iemesls, kādēļ esam te savākušies un gatavojamies šīm spēlēm. Tas ir mērķis, noteikti puišiem tā ir liela motivācija. Jautājumu nav, kādēļ mēs spēlējam un iesim laukumā – lai iegūtu ceļazīmi uz Sočiem."

Runājot par pirmo treniņu, Ozoliņš atzina, ka bijis nedaudz grūti, jo bijušas divas brīvdienas. Savukārt par iespējamo pārinieku aizsardzībā Ozoliņš atzina, ka pagaidām vēl par to pāragri runāt, jo izlase vēl nav sapulcējusies pilnā sastāvā. Hokejists arī nemācēja neko daudz teikt par gaidāmajiem pretiniekiem, jo nav redzējis viņu spēles, bet tā parasti ir pirms līdzīgiem turnīriem un "jābūt ir gataviem visam".

Pozitīvi Ozoliņš izteicās par Nolanu, par kuru atzīstamus vārdus dzirdējis vēl karjeras laikā Nacionālajā hokeja līgā (NHL). "Zināju viņu, zināju par spēlētāju attieksmi, kad viņš Bufalo "Sabres" un Ņujorkas "Islanders" trenēja. Bija ļoti labas atsauksmes par viņu gan kā treneri, gan kā cilvēku. Un mans uzskats nav mainījies."

Jau ziņots, ka no 7. līdz 10.februārim Latvijas izlase "Arēnā Rīga" aizvadīs Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā par vienīgo ceļazīmi uz Olimpiādi sacentīsies ar Franciju, Kazahstānu un Lielbritāniju.

Latvijas izlase līdzīgos olimpiskās kvalifikācijas turnīros ir piedalījusies arī 2001. (Austrijā), 2005. (Rīgā) un 2009. gadā (Rīgā), un vienmēr ir spējusi izcīnīt ceļazīmi uz olimpiādi, piedaloties 2002. gada Soltleiksitijas (ASV), 2006. gada Turīnas (Itālija) un 2010. gada Vankūveras (Kanāda) Ziemas olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!