Foto: DELFI
Lai gan populāro dziedātāju Lieni Šomasi (attēlā) dzīve šogad nav saudzējusi, viņa turpina soļot paceltu galvu un smaidu sejā, pieņemot kļūdas kā mācību un parādot garu degunu rudens depresijai un skumjām.

"Rudens depresija un grūtsirdība rodas no pārāk lielas sēdēšanas mājās, tāpēc es iesaku spītēt laika apstākļiem un rudeni pavadīt svaigā gaisā. Ja lietus līst, ņem lietussargu un ej! Rudenī jātver pēdējos saules stariņus un gaismu, bet vakaros sevi var uzlādēt, aizdedzinot sveces un gūstot gaismu no tām.

Mani pašu ļoti uzlādē arī mežs. Pastaiga pa mežu reizē ir relaksācija un veids, kā gūt pozitīvu enerģiju," sarunā ar DELFI Izklaidi savā rudens možuma receptē dalās Liene.

Dzīve šogad atkal pārbaudījusi skatuves mākslinieces nervu izturību ar likstām mīlas dzīvē, piespēlējot viņas ceļā cilvēku, kurš izmantoja Lienes labo sirdi, taču pozitīvo dziedātāju grūtības nav salauzušas.

"Mans uzskats ir tāds, ka cilvēkam jātiecas uz mērķi, lai cik paklupienu ceļā nebūtu. Mani nevar iznīcināt! Uz pieļautajām kļūdām jāskatās kā uz vērtīgu mācību un jāturpina dzīvot saskaņā ar sevi, jo depresijā nonāk tie, kas kaut ko savā dzīvē dara nepareizi

Ir jāiemīl pašam sevi, tad arī apkārtējie tevi mīlēs," secinājusi Liene, kurai pie šādām atziņā nonākt palīdzējušas arī psiholoģijas studijas.

Ja nu tomēr ar pozitīvu domāšanu un svaigu gaisu nepietiek un rudens tumsa steidz ienest drūmas domas arī sirsniņā, Liene iesaka meklēt spēku vitamīnos, kuru rudenī netrūkst.

"Man somiņā allaž līdzi dzērvenes un brūklenes - ikdienas vitamīnu un enerģijas deva," vēl vienu ieroci pret spēku izsīkumu rudenī atklāj dziedātāja.

Tāpat cīņā pret skumjām noteikti palīdzēs arī laba mūzika - Šomase pašlaik kā īpašais viesis dzirdama grupas Credo 40 gadu jubilejas koncertos. Jau 26. septembrī Liene un Credo muzicēs Ventspilī, nākamajā dienā spēlēs Rīgā, 28. septembrī priecēs fanus Jelgavā, bet turneja noslēgsies 24. oktobrī Cēsīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!