Ziemā, kad līdz jaunajai augļu un ogu ražai vēl jāgaida vairāki gari mēneši, eksotiskie augļi ir īsts glābiņš. Šoreiz uzzini, kā pareizi ivēlēties visgatavāko ananasu un kā to pāris minūšu laikā pārvērst izcilā desertā

Kā pareizi izvēlēties ananasu?

Vienmēr pērc tikai gatavu ananasu, jo negatavs auglis, pat atstājot to tumšā un sausā vietā, nenogatavosies, bet paliks bezgaršīgs un sauss, savukārt pārgatavojies tas iegūst rūguma piegaršu.

Izvēloties ananasu, pasmaržo to - gatavam auglim piemīt izteikts aromāts.

Pērkot ananasu, uzmanīgi aplūko to - uz augļa nedrīkst būt saskatāmas iedobes, no tā mizas nevajadzētu tecēt sulai. Lapas gatavam ananasam vienmēr ir zaļas un svaigas, nevis brūnas un novītušas, bet tās lapiņas, kas atrodas viducītī ir viegli izņemamas.

Uzglabā ananasu vēsā vietā, atsevišķi no citiem produktiem, lai tie nepievilktos ar spēcīgo ananasa aromātu.

Kā pagatavot ceptu ananasu?

Tev būs nepieciešams:

  • ananass,
  • brūnais cukurs,
  • sviests.

Cukuru ieber bļodiņā. Ananasu atbrīvo no mizas un sagriez aptuveni 1.5 cm biezās šķēlēs. Apviļā ananasa šķēlēs cukurā un no abām pusēm pāris minūtes apcep izkausētā sviestā. Pasniedz ar saldējuma bumbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!