Foto: LETA

Pirms pieciem gadiem – 2011. gada 20. un 21. augustā – ar vērienīgiem pasākumiem durvis vēra Mākslas muzejs Rīgas birža, kļūstot par nozīmīgu mākslas un kultūras punktu galvaspilsētā.

Muzejā līdzās izstādēm un pastāvīgajai ekspozīcijai notiek gan koncerti un izrādes, gan tiek veidoti dažādi izglītojoši, izstādes papildinoši pasākumi un izglītības programmas, gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Piecu darbības gadu laikā muzejs saņēmis vairākus apbalvojumus gan Latvijas, gan Eiropas mērogā. Viena no lielākajām atzinībām ir 2013. gadā iegūtā Eiropas Muzeju gada balva. Eksperti, piešķirot žūrijas speciālo balvu, ierindoja Mākslas muzeju Rīgas birža astoņu veiksmīgāko pēdējo gadu laikā jaunatklāto muzeju kategorijā.

Vērienīgas izstādes tapušas ar Borisa un Ināras Teterevu fonda un Rietumu bankas atbalstu. Organizējot starptautiskas izstādes, muzejs sadarbojies ar vairākiem pasaules muzejiem, tostarp Britu muzeju Londonā, Luvru Parīzē, Modernās mākslas muzeju Ņujorkā (MOMA), Makkī galeriju Ņujorkā, Nacionālās mākslas galeriju Vašingtonā, Sanfrancisko Modernās mākslas muzeju, Teita galeriju Londonā, Branlī muzeju, Orsē muzeju un Žorža Pompidū centru Parīzē, Nacionālo Pinakotēku Boloņā un daudziem citiem. Šīs sadarbības ir veicinājušas muzeja atpazīstamību pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!