Foto: F64
Latvijas sieviešu skaistums ir izdaudzināta visā pasaulē, un nesen veikts pētījums kārtējo reizi apliecina, ka šī reģiona lielākais dārgums ir daiļā dzimuma būtnes.

Kā jau tas nereti notiek ar interneta plašumos atrodamām pērlēm, mediju ievērību tikai tagad izpelnījusies šoruden vietnē "Information Is Beautiful" publicēta pasaules karte, kurā aprakstīts, ar ko var lepoties dažādas valstis.

Kartē norādīts, ka Latvijas lielākais lepnums ir sievietes. Savukārt, piemēram, igauņi ievērību izpelnījušies ar startapiem, bet lietuvieši – ar interneta ātrumu.

Jāatzīmē, ka līdzīga karte tika publicēta arī 2010. gadā. Arī toreiz pētījuma dati liecināja, ka Latvijas vārdu pasaulē nes šīs zemes skaistās sievietes. Savukārt lietuvieši pirms sešiem gadiem ievērību bija izpelnījušies ar augsto pašnāvību skaitu.

Kartē atrodama virkne visnotaļ pārsteidzošu faktu. Piemēram, norvēģi ir izdaudzināti picu ēdāji, Baltkrievijā lielā cieņā ir alkohols, Ungārija ir slavena ar pornozvaigznēm, Krievijā lielā cieņā ir auto video reģistratori, Gruzija ir homofobu zeme, savukārt vācieši var lepoties ar labākajām pasēm.

Izdevums "The Daily Mail" vēsta, ka karte veidota, apkopojot datus un statistiku no dažādiem interneta resursiem un izdevumiem – Ginesa rekordu grāmatas, Pasaules Bankas un citiem informācijas avotiem. Ar sīkāku informāciju par pētījumu var iepazīties šeit.
Foto: Informationisbeautiful.net

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!