Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ar uzvaru 2018. gada pasaules čempionātu Dānijā sestdien, 5. maijā, sāka Šveices hokeja izlase, kas Kopenhāgenas grupā ar 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 1:0) pieveica savus kaimiņus Austrijas hokejistus.

Kaimiņvalstu duelis ritēja asā cīņā, austrieši atspēlējās no 0:2, mača gaitā bija arī rupjības ar 5+20 minūšu sodu un, iespējams, gūtajām traumām. Šveices hokejisti mača gaitā izdarīja 41 metienu, bet Austrijas vārtsarga Bernharda Štarkbauma izcilais sniegums ļāva "sarkanbaltisarkanajiem" tikt vismaz pie viena punkta.

Pirmā perioda izskaņā austriešu kļūdu izmantoja Nino Nīderreiters, bet otrās trešdaļas sākumā vēl vienu Austrijas hokejistu kļūmi savā zonā vārtu guvumā pārvērta Getans Hāss. Pēc desmit minūtēm, izmantojot pretinieku piecu minūšu mazākumu, Dominiks Cvergers samazināja starpību, bet Austrijai pamatlaikā neizšķirtu nodrošināja Manuels Ganāls.

Pagarinājuma ceturtajā minūtē pēc Nīderreitera piespēles Enco Korvi eleganti apspēlēja Štarkbaumu un raidīja ripu tuvējā vārtu stūrī.

Pasaules čempionāta turpinājumā Šveices izlase Kopenhāgenas grupā svētdien tiksies ar Slovākiju, bet austrieši rīt spēlēs pret spēcīgo Krieviju.

$duelID=901;$eventID=19;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!