"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā sestdien, 6. oktobrī, savu trešo uzvaru četros mačos izcīnīja Latvijas čempioni "Ventspils", kas viesos ar 94:92 pieveica "Ogri".

13. Saeimas vēlēšanu dienā Ogrē spēli klātienē vēroja un mājiniekus atbalstīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis, bet tas neglāba ogrēniešus no otrā zaudējuma trīs mačos.

"Ogres" komanda labi iesāka maču, pirmās ceturtdaļas vidū panākot . Bet tad spēli "savās rokās" ņēma kurzemnieki – otrās ceturtdaļas vidū "Ventspils" panāca 36:27, bet pēc puslaika pārtraukuma ventspilnieku pārsvars sasniedza 20 punktus (61:41). Tobrīd Latvijas čempioni nepilnu 20 minūšu spēles nogriezni bija uzvarējuši ar 42:16.

Tomēr Ogres basketbolisti nepadevās, ar Renāra Magones rezultativitāti samazinot starpību līdz 61:69. Pēdējā ceturtdaļā "Ogre" spēja arī uz brīdi izlīdzināt rezultātu 75:75, bet ventspilnieku viesspēlētāju Džonsona un Džonatana Orlidža tālmetieni nodrošināja viesu komandai izšķirošo izrāvienu (81:75). Pēdējās minūtēs un sekundēs Ogres basketbolisti spēja saglabāt intrigu cīņā, bet "Ventspils" nosargāja pārsvaru – ogrēnieša Kristapa Dārgā caurgājienā gūtie punkti līdz ar spēles beigu signālu izmainīja tikai spēles gala rezultātu.

"Ventspils" sastāvā rezultatīvākais ar 20 punktiem bija komandas kapteinis Māris Gulbis, ar 17 punktiem izcēlās Džonatans Orlidžs un Rihards Lomažs. "Ogres" sastāvā 21 punktus guva Edgars Lasenbergs, Dārgais guva 18 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas.

Vēl sestdien divu Latvijas komandu duelī "Liepāja" savā laukumā ar rezultātu 81:65 (, 22:12, 20:18, 20:10) pārspēja "Jēkabpils"/"SMScredit.lv" vienību.

Uzvarētājiem 26 punktus guva Džastins Džonsons, bet ar 17 punktiem izcēlās Roberts Krastiņš. Viesiem 16 punktus guva Verners Kohs, bet 12 punkti un 13 atlēkušās bija Jurijam Aleksejevam.

Savukārt "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" viesos ar rezultātu 61:87 (, 21:17, 11:28, 15:15) piekāpās Igaunijas vienībai Tallinas "Kalev"/TLU.

Robežpilsētu komandā rezultatīvākais ar 15 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Timo Eihfuss.

Turnīra kopvērtējuma šobrīd ar trīs uzvarām tikpat spēlēs vadībā ir Tallinas "Kalev"/Cramo", kam ar trim panākumiem četrās cīņās seko "Ventspils".

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

"Delfi" basketbola tiešraides turpināsies svētdien, 7. oktobrī, pulksten , kad piedāvāsim tiešraidi no Igaunijas - Raplas "Avis Utilitas" uzņems "Jūrmalu".

Kopumā oktobrī portāls "Delfi" piedāvās 18 spēļu tiešraides.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!