Pēc Latvijā lielākā alkohola ražotāja AS "Latvijas balzams" kārtējās akcionāru pilnsapulces, kas šogad notiks 29.aprīlī, kompānijas valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis pēc paša vēlēšanās atstās amatu, informēja uzņēmumā.
Gulbis "Latvijas balzamā" strādā kopš 2001.gada, bet no 2003.gada augusta ir valdes priekšsēdētājs.

Vadot uzņēmumu, kopā ar akcionāru un darba kolektīvu veikts nozīmīgs darbs uzņēmuma attīstībā, iegūtas un nostiprinātas līdera pozīcijas Latvijā, uzņēmuma produkti veido apmēram 40% no kopējā Latvijas alkoholisko dzērienu tirgus.

Attīstīts eksports arī Baltijā. Kopumā uzņēmums eksportē "Latvijas balzams" zīmolu produkciju uz 28 valstīm. "Latvijas balzams" ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem valstī.

Nozīmīgs ir Gulbja veiktais sabiedriskais darbs. Viņš ir padomes loceklis Latvijas Darba devēju konfederācijā, valdes loceklis Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijā, prezidents Latvijas Alkoholisko dzērienu ražotāju un izplatītāju asociācijā, konsultants Latvijas Tirgotāju asociācijā un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā.

"Latvijas balzama" neauditētais apgrozījums pērn bija 103,6 miljoni latu, kas ir par 16,5% vairāk nekā 2006.gadā, kas uzņēmums apgrozīja 88,94 miljonus latu.

Apgrozījuma pieaugums vietējā tirgū pērn bija 20%, salīdzinot ar to pašu periodu 2006.gadā.

Uzņēmums pērn nopelnīji 2,474 miljonus latu, kas ir par 4% mazāk nekā 2006.gadā, kas uzņēmuma peļņa bija 2,579 miljoni latu. Peļņas samazinājumu uzņēmums skaidro ar strauji augušajām resursu un izejvielu cenām. Peļņa uz akciju 2007.gadā bija 33 santīmi.

2007.gadā uzņēmums nodokļos valsts budžetā ieskaitījis 46,7 miljonus latu, tai skaitā 36 miljonus latu kā akcīzes nodokli.

"Latvijas balzams" ražo vairāk nekā 130 dažādu nosaukumu dzērienus. Uzņēmums dibināts 1900.gadā, bet esošo nosaukumu ieguvis 1970.gadā.

Uzņēmuma vadošais akcionārs ir "S.P.I. Distilleries.B.V.", kam pieder 6 595 745 akciju jeb 88,05% no pamatkapitāla.

"Latvijas balzama" akcijas tiek kotētas Rīgas Fondu biržā Otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!