Lielākais Amerikas globālās pozicionēšanas sistēmas (GPS) auto navigācijas sistēmu operators “Navteq” izrādījis interesi par Latvijas kartes iegādi no specializētā karšu apgāda ‘Jāņa sēta”, apstiprināja apgāda mārketinga speciāliste Kristīne Žvīgure.
Pagaidām “Navteq” nav pieņēmuši lēmumu par kartes iegādi, paskaidroja Žvīgure. Viņa piebilda, ka "Jāņa sēta" piedāvājusi šo produktu arī citiem navigācijas sistēmu operatoriem, tomēr pagaidām interese par šo reģionu ir neliela.

“Navteq” jau iekļāvis savā datu bāzē Poliju un Slovēniju un tagad plāno aptvert Horvātiju un Baltijas valstis, ziņo žurnāla “Za ruļom” interneta mājas lapa "www.zr.ru".

“Jāņa sētas” pārstāve pastāstīja, ka apgāds vienīgais Latvijā piegādā auto navigācijas sistēmas ar interaktīvās karšu sistēmas “JS Latvija” programmnodrošinājumu. “JS Latvija” ļauj plānot maršrutu un satur detalizētu informāciju par lielākajām Latvijas pilsētām, ka arī nodrošina pilnu Latvijas teritorijas pārklājumu. Programmai ir arī balss atbalsts latviešu valodā.

“JS Latvija” jaunākajā versijā iekļauta arī Valsts Zemes dienesta satelītkarte.

Kā ziņots, Valsts zemes dienests plāno slēgt līgumu ar Dānijas kompāniju “Leica Geosystems” par 264 068 latus vērtas globālās navigācijas satelītu sistēmas izveidi Latvijā.

Sistēmu paredzēts aprīkot ar iekārtām, kontroles un konfigurācijas programmām, kas nodrošina sistēmas attālinātu kontroli, datu izplatīšanu, uzglabāšanu, analīzi un uzskaiti. Visas ierīces tiks nodrošinātas ar alternatīvu strāvas avotu. Sistēmā varēs izmantot arī pašreizējās GPS bāzes stacijas Rīgā, O.Vācieša ielā, un Daugavpilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!