Oficiālu paziņojumu, par hokeja kluba "Rīga 2000" dalības atsaukšanu Baltkrievijas atklātajā hokeja čempionātā (BAČ), piektdien žurnālā "republika.lv" sniedzis kluba prezidents, biznesmenis un hokeja mecenāts Viestur Koziols.
Viņš skaidro, ka "Rīga 2000" tāpat kā "Liepājas metalurgs" spēlēs tikai Latvijas čempionātā," kas nepārprotami norāda uz Latvijas hokeja regresu. "Man ļoti žēl. Tomēr patlaban citu izeju neredzu," skaidro Koziols.

Hokejs kluba prezidents savā paziņojumā skaidro, ka ne mirkli nenožēlo enerģiju, līdzekļus un laiku, ko veltījis hokejam. Gandarījumu par paveikto sniedzis tas, ka "Rīga 2000" kļuvis par Eiropas līmeņa klubu, kas priecējis skatītāju pilnas tribīnes, tādēļ vēl sāpīgāks esot lēmums atsaukt kluba dalību BAČ.

"Var ziedot laiku, naudu, iespējams, arī veselību. Var, es zinu, var ļoti daudz, ja redzi, ka tavs darbs veicina kopējo attīstību. Šo gadu laikā esmu iepazinis šo cīņas lauku, ko sauc par hokeju un sportu valstī. Diemžēl lielākā enerģija aiziet, cīnoties tur," paziņojumā norāda Koziols.

Hokeja mecenāts skaidro, ka ir noguris no "intrigām, sprunguļiem un dunčiem mugurā", jo lietā, kur "būtu jāiet kopīgā dūrē pret citu valstu klubiem, mēs boksējamies paši savā starpā, un te es domāju Hokeja federācijas un klubu attiecības".

Koziols skaidro, ka ne mirkli viņam nav bijis izjūtas, ka valstij un Hokeja federācijai rūp hokeja kluba centieni.

"Esmu vīlies arī hokeja divkosīgajā un tuvredzīgajā sabiedrībā un dažu plašsaziņas līdzekļu attieksmē". Taču Koziols pateicas Rīgas domei un ilggadējiem sponsoriem, kas ticējuši un atbalstījuši "Rīga 2000".

Koziols uzskata, ka Rīgā un Latvijā ir iespējams augstvērtīgs hokejs, kas var sacensties ar Krievijas superlīgas klubiem, taču tam jābūt visas valsts un hokeja varas orgānu mērķim. "Entuziasms un dažu cilvēku vājprātīga ticība pie liela mērķa nenovedīs," skaidro "Rīga 2000" prezidents.

"Es ticu jaunajiem. Jauniem, nesamaitātiem, gaišiem prātiem ar Eiropas līmeņa domāšanu. Neiesīkstējušiem siltos krēslos, bet ar pozitīvām ambīcijām vērst Latviju uz labu," paziņojumā norāda Koziols. Tāpēc savus līdzekļus biznesmenis paredzējis vairāk ieguldīt jauniešos un izglītībā.

Bet no hokeja Koziolspavisam neaiziet – "es atgriežos īstajā hokejā — savā komandā "Lūši"," norāda Koziols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!