Sestdienas naktī NHL tika aizvadīta drafta ceremonija, kurā tika izraudzīti arī divi Latvijas hokejisti. Trešajā kārtā ar 91.numuru Otavas "Senators" izvēlējās Kasparu Daugaviņu, bet pēdējā 7.kārtā ar 200.numuru Atlantas "Trashers" izraudzijās Artūru Kuldu.
Nemainīgi kopš 1997.gada NHL draftā spēj iekļūt kāds Latvijas hokeja audzēknis. Šoreiz pirmo reizi pēdējos trijos gados draftēti tika divi hokejisti - "Rīga 2000" uzbrucējs Kaspars Daugaviņš un Maskavas "CSKA-2" aizsargs Artūrs Kulda.

Kaspars Daugaviņš nefigurēja pirmsdrafta prognozēs, bet, pēc iekļūšanas Latvijas izlases rindās un arī debitēšanas pasaules čempionātā, krietni uzlaboja savu pozīciju. Tika cerēts pat, ka Kaspars Daugaviņš varētu iekļūt otrajā kārtā, tomēr viņš tika draftēts trešajā kārtā ar kopējo 91.numuru, kas arī augsts sasniegums. Tikai trīs Latvijas uzbrucēji - Sergejs Žoltoks (55., 1992.), Aleksandrs Kerčs - (60., 1993.) un Mārtiņš Karsums (64., 2004.) izraudzīti ar augstāku drafta numuru.

Draftā izvēlēts arī aizsargs Artūrs Kulda, kurš sezonu pavadīja Maskavas "CSKA" farmklubā un spēlēja Krievijas 1.līgā, bet sekmīgi nospēlēja U-18 pasaules čempionātā un arī līdz pēdējam brīdim cīnījās par vietu pieaugušo izlasē. Artūru Kuldu ar 200.numuru pēdējā septītajā kārta izraudzījās Atlantas "Trashers", kas šīs tiesības ieguva no Edmontonas "Oilers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!