Latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš no Kolorado "Avalanche" komandas, kurš šajā mēnesī sasniedza Nacionālās hokeja līgas (NHL) rekordu pēc kārtas aizvadīto spēļu skaita ziņā starp aizsargiem, ir ievietots savainoto spēlētāju sarakstā.
Paredzams, ka kājas sastiepuma dēļ Skrastiņš nespēlēs vismaz desmit dienas.

Latvietis tika savainots "Avalanche" spēlē ar Losandželosas "Kings", kurā tika piedzīvots zaudējums ar rezultātu 5:6, bet nākamajā spēlē pret Anaheimas "Ducks" Skrastiņš nespēlēja un pārtrauca savu 495 pēc kārtas aizvadīto spēļu sēriju.

"Pārbaudes apstiprināja, ka viņam ir muskuļu sastiepums," teica "Avalanche" treneris Mets Sokolovskis. "Pēc nedēļu ilgas ārstēšanās viņam vajadzētu būt ierindā."

"Es zināju, ka šī sērija agri vai vēlu beigsies. Nekas nav mūžīgs," teica Skrastiņš. "Taču es esmu laimīgs, ka aizvadīju tik ilgu spēļu sēriju. Tā man spilgti paliks atmiņā."

Kā zināms, februārī Skrastiņš aizvadīja savu 486.spēli pēc kārtas, atkārtojot kanādieša Tima Hortona aizsargu rekordu. Hortons neizlaida nevienu spēli laika posmā no 1961. līdz 1968.gadam. Hortons mira autoavārijā 1974.gadā vēl pirms Skrastiņa dzimšanas.

Līdz ar to Skrastiņš arī zaudējis "dzelzs vīra" titulu starp visiem NHL aktīvajiem hokejistiem. Visilgākā pēc kārtas aizvadīto spēļu sērija tagad pieder Vankūveras "Canucks" centra uzbrucējam Brendanam Morisonam, kurš laukumā devies jau 492 spēlēs pēc kārtas.

Skrastiņu 1998.gadā draftā devītajā kārtā izvēlējās Našvilas "Predators". "Predators" rindās aizsargs aizvadīja piecas sezonas, bet 2003.gadā tika aizmainīts uz "Avalanche".

Latvijas izlasē Skrastiņš aizvadījis 136 spēles, guvis 26 vārtus un izdarījis 36 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!