Itālijas A sērijas futbola kluba "Perugia" prezidents Lučiano Gauči trešdien ziņu aģentūrai ANSA pavēstīja, ka viņa vadītā komanda aktīvi meklēs futbolisti sievieti, lai tā spēlētu kopā ar vīriešiem Itālijas čempionātā.
Ja Perudžas vienības vadītāja plāni realizēsies, tad šis būs pirmais gadījums, kad sieviete spēlē vīriešu komandā kādas valsts čempionāta augstākajā līgā.

"Pēc sešiem mēnešiem Perudžas kreklā spēlēs sieviete," paziņojis Gauči, norādot, ka futbolistes meklējumus veiks Vācijā, Skandināvijā un bijušās Dienvidslāvijas valstīs, jo tur sieviešu futbols ir augstākā līmenī nekā Itālijā.

"Šajās valstīs sieviešu futbolā ir spēlētājas, kas spēlē ne tikai tehniski augstā līmenī, bet arī var sacensties ar vīriešiem fiziskajā ziņā," uzskata Gauči, cerot, ka Itālijas futbola federācija neaizliegs vīriešu komandā iekļaut sievieti.

"Tas būtu pārsteidzoši, ja kāds aizliegtu tā rīkoties, jo, pirmkārt, nevienos noteikumos nav rakstīts, ka sievietes nedrīkst spēlēt kopā ar vīriešiem, bet ir tikai norādīts, ka vīrieši nedrīkst spēlēt sieviešu komandās. Otrkārt, sievietēm ir tādas pat tiesības kā vīriešiem, un to vajadzētu respektēt arī futbolā, tāpat kā jebkurā citā dzīves jomā," sacījis "Perugia" prezidents, piebilstot, ka līgumu ar kādu no futbolistēm, visticamāk, parakstīs janvārī, kad komandas varēs pieteikt jaunus spēlētājus.

Aizvadītājā sezonā "Perugia" Itālijas A sērijas čempionātā ierindojās 10.vietā.

Līdz šim "Perugia" jau ir izcēlusies ar neordināru rīcību, jo pirms mēneša noslēdza divus gadus ilgu līgumu ar Al-Saadi Kadafi, kas ir Lībijas prezidenta Muamara Kadafi 28 gadus vecais dēls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!