Grupas "Prāta vētra" jauno albumu "Kaķēns, kurš atteicās no jūras skolas", kuram angļu valodas versijā ir nosaukums "Online", jau šogad sāks izdot 25 pasaules valstīs, BNS albuma prezentācijā informēja tā producents Guntars Račs.
Viņš pastāstīja, ka līgumi par diska izdošanu ir jau noslēgti ar Vācijas, Francijas, Portugāles, Itālijas, Zviedrijas, Somijas, Dānijas, Norvēģijas, Islandes, Austrālijas, Jaunzēlandes, Polijas, Čehijas, Ungārijas, Krievijas, kā arī Peru un Argentīnas pasaulslavenās mūzikas ierakstu kompānijas EMI filiālēm. "Pats sarežģītākais un nozīmīgākais sasniegums ir līgumi ar ASV un Lielbritānijas skaņu ierakstu kompānijām, par ko sarunas ilga gadu. Disks šajās valstīs tiks izdots nākamgad," sacīja Račs.

"Prāta vētras" diska izdošanas pasaulē un Eiropā izdevumi ir vairāk nekā 100 000 latu un tajos ietilpst albuma sagatavošana, ierakstīšana, videomateriāli un marketinga izdevumi. Savukārt albuma reklāmas izdevumus katrā valstī segs vietējās mūzikas kompānijas. Kopējie "Online" diska reklāmas izdevumi visā pasaulē būs aptuveni 1 miljons latu. Račs prognozē, ka ienākumi no diska pārdošanas pasaulē varētu tikai segt izdevumus tā izdošanai un promocijai, bet, lai parādītos pirmā peļņa, no tā pārdošanas ir jāizdod vismaz 500 000 diska kopiju visā pasaulē.

Račs cer, ka uz jau "iebrauktajām sliedēm" "Prāta vētras" jaunajam albumam izdosies gūt vēl lielāku popularitāti, nekā pagājušajā gadā 22 pasaules valstīs izdotajam albumam "Starp divām saulēm".

Savukārt mūzikas producents skaņu ierakstu kompānijas "Remix" vadītājs Aivars Hermanis diska prezentācijā BNS pastāstīja, ka albuma pārdošanas veiksme būs atkarīga no vietējām mārketinga kampaņām, jo tam būs jāiekaro noteiktā auditorijas daļa.

Albuma "Oline" jeb "Kaķēns, kurš atteicās no jūras skolas" prezentācija pirmdienas vēlajā vakarā uz Jūras akadēmijas mācību kuģa "Eduards Veidenbaums" sākās ar "Prāta vētras" grupas dalībnieku ierašanos ar zirgu pajūgu, svinīgu karoga ar diska simbolu pacelšanu un lielgabala šāvieniem.

Grupas dalībnieki bija ģērbti jūras formās, un tās līderis Renārs Kaupers tēlojis kapteiņa lomu, bet viņa kolēģi - jungu lomās.

BNS Kaupers pastāstīja, ka "kaķēni, kuri atteikušies no jūras skolas, esam mēs visi, jo izvēlējāmies mūziku".

Viņš arī sacīja, ka grupai nav vajadzīgi tituli un balvas, bet tikai nodarbošanās ar mūziku, kas viņiem patīk visvairāk.

Jaunajā kompānijas "Mikrofona ieraksti" izdotajā albumā iekļautās 11 jaunās grupas dziesmas ir producējis Tonijs Mansfīlds un tās sacerētas Dānijā un Lielbritānijā. Patlaban no jaunā albuma populārākie ir singli "Maybe" un "Online".

Šis ir devītais "Prāta vētras" albums kopš 1993.gada. Grupa - pieci Jelgavas puiši, skolasbiedri - pastāv kopš 1989.gada, bet starptautisku popularitāti sāka gūt pēc trešās vietas Eirovīzijas konkursā 2000.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!