Neilgi pēc ļoti plānā salokāmā ekrāna izgudrošanas, kurā var parādīt statiskus burtus un kas kādu dienu varētu aizstāt laikrakstus, jo tajā norādīto informāciju var katru dienu pārrakstīt, Eindhovenas institūta "Philips Research" zinātnieki atklājuši veidu, kā šādā ekrānā parādīt arī kvalitatīvus kustīgus attēlus.

Izmantojot procesu, ko sauc par elektroslapināšanu, zinātnieki apgalvo, ka ir iespējams manipulēt krāsaino eļļu lappuses pikseļos ar tādu ātrumu un precizitāti, lai varētu izveidot skaidru un precīzu videoattēlu.

"Mūsu sistēmas atstarotājspēja un kontrasts tuvojas tam, kāds tas ir papīram. Turklāt mēs demonstrējam krāsu konceptu, kas ir praktiski četras reizes spilgtāks nekā tas ir atstarojošo šķidro kristālu displejiem un divreiz spilgtāks nekā citām jaunākajām tehnoloģijām," zinātnieki raksta zinātnes žurnālā "Nature".

E-papīrs darbojas pie ļoti zema sprieguma, turklāt tā nelielais svars un milzīgais elastīgums ļauj to pielietot ļoti daudzos iespējamos veidos - sākot no tā ievietošanas datorekrānos līdz tā ievietošanai valkājamos kinematogrāfiskos uzvalkos.

Ar žaketē iešūta e-papīra palīdzību valkātāji savās piedurknēs pa ceļam no vienas tikšanās uz otru varētu izlasīt savu e-pastu vai pat noskatīties jaunākās ziņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!