Vaidavas ielā, Rīgā uzstādītas dīvainas ceļazīmes, kurām tulkojumi var būt tikai divi – "Rīgas domas dvēseles kliedziens – velosipēdisti drīkst maukt visur, nedodot nevienam ceļu" vai otrs "stulbenis to visu pieskrūvēja un cits stulbenis to pārbaudīja, kad tas viss bija pieskrūvēts", uzskata raidījuma "Zebra" vadītājs Pauls Timrots.

"Ja ieraudzīsiet šo ceļazīmi, uzmanieties no visiem – vienalga, vai braucat ar automašīnu vai velosipēdu. Nav svarīgi, te neviens neko nesaprot, ir vienkārši jāuzmanās un satiksmes dalībniekiem jāmeklē acu kontakts," brīdina Timrots.

Tomēr interesantākais ir tas, ka tajā pašā Vaidavas ielā, bet nākamajā krustojumā, līdzīgas nozīmes ceļazīme ir uzlikta jēdzīgāk un saprotamāk. "Bet tad es padomāju, kāda starpība – ja cilvēkam, kurš brauc ar velosipēdu un kuram ir jau 18 gadu, nevajag nekādas braukšanas tiesības, ir taču pilnīgi vienalga, kas tur uz tās ceļazīmes uzzīmēts. Viņam tas nav ne jāzina, ne jāsaprot," skaidro raidījuma "Zebra" vadītājs.

"Tā kā uzmanāmies, stūrējot automašīnu, jo uz riteņa var sēdēt kāds, kurš neko nejēdz un viņam ir pilnīgas tiesības neko nesaprast," rezumē Pauls Timrots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!