Piektdien no rīta, 19. aprīlī, ap pulksten 10 pēc vietējā laika Polijas galvaspilsētā Varšavā uz ielas nodedzis valstī vienīgais "Lucid Air Dream Edition R" elektromobilis, kas maksā aptuveni 220 tūkstošus eiro.

Negadījums noticis kādā no Varšavas krustojumiem, kad dārgā un jaudīgā elektromobiļa vadītājs izvairījās no potenciālas sadursmes ar kādu citu transportlīdzekli, kas tam nedeva ceļu, tā rezultātā ietriecoties stabā. Tūlīt pēc ietriekšanās stabā elektromobilis uzliesmojis un dažās minūtēs pilnībā nodedzis.

Negadījuma vietā ieradās trīs ugunsdzēsēju brigādes, tomēr elektromobili neizdevās glābt, tas nodega pilnībā. Par laimi, neviens cilvēks negadījumā necieta. Autovadītājs paspēja no automobiļa izkāpt tūlīt pēc sadursmes un viņam tika sniegta medicīniskā palīdzība. Policija pārliecinājās, ka elektromobiļa vadītājs bija skaidrā.

Izmeklēšanā tiks skaidrots, kāpēc elektromobilis aizdegās pēc ietriekšanās stabā. Tāpat Polijas ugunsdzēsēji pētīs un pilnveidos savu darbu, kā operatīvi dzēst ar milzīgo liesmu un augsto temperatūru degošus elektromobiļus un to akumulatorus.

"Lucid Air" ir ASV jaudīgu un greznu elektromobiļu ražotājs, tam nav oficiālās pārstāvniecības Polijā. Varšavā nodegušais modelis ir "Dream Edition R" modifikācijas luksusa sedans, kas attīsta 946 zirgspēku jaudu. Šāds pilnpiedziņas elektromobilis no vietas līdz 100 km/h paātrinās superauto cienīgās 2,9 sekundēs un maksimāli sasniedz 270 km/h. Ar pilnu 118 kWh akumulatora uzlādi tas spējīgs nobraukt līdz pat 685 km distanci. Vācijā šīs versijas elektromobilis maksā no 218 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!