Foto: flickr.com
Pēdējo 20 gadu laikā "Trabant" markas automobiļu skaits uz Vācijas ceļiem samazinājies gandrīz trīsdesmitkārtīgi. Šobrīd Vācijā reģistrēti 35 tūkstoši "Trabant" spēkratu, kamēr pēc Vācijas apvienošanās 1990.gadā to skaits sasniedza miljonu, vēsta "Spiegel".

Pēc ekspertu domām, tik būtisks "Trabant" markas automobiļu skaita sarukums skaidrojams ar šo spēkratu morālo novecošanu – pēdējā "Trabant" automobiļu partija no konveijera noripoja 1991.gadā.

Atgādināsim, ka "Trabant" tika dibināts 1957.gadā, ražojot automobiļus bijušajās "Horch" un "Audi" rūpnīcās VDR teritorijā. Markas 34 gadu pastāvēšanas vēsturē tika izgatavoti vairāk kā trīs miljoni automobiļu.

Jau rakstījām, ka "Trabant" marku atdzīvināt nolēmusi kompānija "Herpa", kas ir viens no lielākajiem auto un avio samazināta mēroga modeļu ražotājiem, sadarbībā ar kompāniju "IndiKar", kas specializējas sīksērijas automobiļu izgatavošanā. Tā pirmais modelis būs "nT" elektromobilis, kā prototips tika prezentēts pērnā gada rudenī Frankfurtē, bet ražošanā tas nonāks 2012.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!