Somijas četrkārtējais rallija čempions Juha Kankunens ar "Bentley Continental Supersports" kabrioletu uzstādījis jaunu braukšanas ātruma rekordu uz ledus, paātrinoties līdz 330,7 km/h uz Baltijas jūras ledus klātās daļas Somijas krastā.

Tādējādi "Bentley" pārspējis pats savu rekordu, ko Kankunens 2007.gadā turpat uzstādīja ar "Continental GT" modeli, paātrinoties līdz 321,6 km/h.

Jaunā rekorda uzstādīšanā tika izmantots "Bentley Continental Supersports" kabriolets, kas darbojas ar bioetanolu (E85). Pilnpiedziņas automobilis aprīkots ar sešlitru V12 biturbo dzinēju, kas attīsta 630 zirgspēku jaudu. To var darbināt kā ar tradicionālo benzīnu, tā arī bioetanolu vai arī šo abu degvielu maisījumu.

Rekords tika uzstādīts vietā, kur Baltijas jūru sedz 70 centimetru bieza ledus kārta. Ierīkotās trases kopgarums – 14 kilometru. Gaisa temperatūra tobrīd bijusi ap mīnus 30 grādu.

Kankunens veica divus braucienus – vienā un pēc tam otrā virzienā. Maksimālā braukšanas ātruma sasniegšanai bija nepieciešami vairāk kā pieci kilometri ceļa. Abu braucienu vidējais maksimālais braukšanas ātrums (330,7 km/h) tika fiksēts arī Ginesa rekordu grāmatā.

Kā norāda "Bentley" savā preses paziņojumā, rekordam tika izmantots tikai mazliet modificēts "Continental Supersports" kabriolets. Tā salonā tika iebūvēts drošības karkass, uzstādītas "Pirelli SottoZero II" riepas (izmērs – 275/40 R20), bet aizmugurējā buferī iebūvēs izpletnis straujākai bremzēšanai.

Kopumā tiks izgatavotas tikai 100 vienības "Bentley Continental Supersports" kabrioletu. Tas tiks prezentēts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

Piedāvājam noskatīties video ar šī ātruma rekorda uzstādīšanu. Ieteicams to aplūkot palielinājumā pa visu ekrānu, jo tas ir augstā izšķirtspējā (HD). Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!