Riepu ražotāja "Nokian" testa pilots Janne Latinens, braucot ar "Audi RS6" sedanu, uzstādījis jaunu ātruma rekordu uz ledus – 331,6 km/h, kas ir par aptuveni vienu kilometru stundā ātrāk nekā nesen uzstādītais rekords ar "Bentley Continental Supersports" kabrioletu.

Viens no šī rekorda uzstādīšanas mērķiem bija demonstrēt "Nokian Hakkapelita 7" radžoto riepu priekšrocības uz ledus – "Audi RS6" bija aprīkots ar 255/35 izmēra 20 collu riepām. Atgādināsim, ka "Bentley" kabriolets rekorda uzstādīšanas brīdī bija aprīkots ar "Pirelli SottoZero II" riepām.

"Nokian" pārstāvji uzsver, ka kompānija "Audi" nav iesaistīta rekorda uzstādīšanas procesā, jo "RS6" automobili riepu ražotājs iegādājies par saviem līdzekļiem un izmanto to augstas veiktspējas riepu izmēģināšanai.

Rekorda uzstādīšanā tika izmantots standarta "Audi RS6" sedans, kas aprīkots ar 5,2-litru V10 benzīna dzinēju. Tas attīsta 580 zirgspēku jaudu un 650 Nm griezes momentu. Atgādināsim, ka "Bentley" savu rekordu uzstādīja ar 630 ZS jaudīgu kabrioletu, kuram šim nolūkam bija drošības karkass salonā, uzlabota virsbūves aerodinamika un izpletnis bremzēšanai.

Piedāvājam noskatīties video ar "Nokian" uzstādīto ātruma rekordu uz ledus. Spiediet peles klikšķi uz tālāk redzamā attēla, lai aktivizētu video straumējumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!