Foto: Publicitātes attēli
Šāgada maijā "Bonhams" izsolē tiks piedāvāts 1963.gada "Aston Martin DB4", kas ir viens no 70 vispār saražotajiem šī modeļa kabrioletiem un kas nesen ticis atrasts kādā šķūnītī Lielbritānijā.

Konkrētajam "Aston Martin DB4" kabrioletam ir bijuši tikai divi īpašnieki, tā odometra rādījums ir 60 tūkstoš jūdžu (nepilni 97 tūkst. km). Tiesa, automobilim vairs nav oriģinālā dzinēja, bet gan jaunāks 70.gadu "Aston Martin" motors, kas mainīts rūpnīcā.

Šis bija viens no pazudušajiem modeļa eksemplāriem, kas nefigurēja nevienā "Aston Martin" īpašnieku klubu reģistrā. Pēdējo reizi tehniskā apskate tam veikta 1979.gadā. Automobiļa otrais īpašnieks to iegādājās 1978.gadā no pirmā īpašnieka, agronoma un profesora Džefrija Blekmana.

"Aston Martin DB4" modelim ir cauruļu rāmis un alumīnija virsbūves paneļi. Kupejas versijā tam bija daudz panākumu autosportā. Oriģināli tas tika aprīkots ar 240 ZS jaudīgu 3,7-litru sešcilindru dzinēju. Līdz 100 km/h tas paātrinās nepilnās desmit sekundēs un maksimāli sasniedz 240 km/h. Kabriolets tika ražots tikai divus gadus – 1962. un 1963.gadā ar kopējo 70 vienību izlaidi.

Kabriolets tiks izsolīts tādā stāvoklī, kādā arī tika atrasts. "Bonhams" plāno šo reto automobili pārdot par 80 līdz 140 tūkstošiem sterliņu mārciņām (64 līdz 112 tūkst. latu). Restaurētā stāvoklī tāds maksā līdz pat 300 tūkstošiem mārciņu (240 tūkst. latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!