Foto: Publicitātes foto
Krievijas autoražotājs "GAZ" oficiāli paziņojis, ka negrasās šķirties no "Volga" zīmola, neskatoties uz to, ka "Volga Siber" (attēlos) ražošana apturēta jau kopš pagājušā gada.

"Zīmols "Volga" ir viens no spēcīgākajiem automobiļu zīmoliem Krievijā. "GAZ" ļoti augstu vērtē šī zīmola vēsturi un nākotnes potenciālu. Autoražotājs arī turpmāk izmantos to attīstībā un produkcijas piedāvājuma paplašināšanā," minēts "GAZ" oficiālajā paziņojumā.

Tāpat "GAZ" savā turpmākajā darbībā plāno attīstīt zīmolus "GAZelj", "Sobolj" un "Sadko", ar šīm markām ieviešot jaunus modeļus.

Iepriekš vietējos medijos bija izskanējušas baumas, ka "GAZ" nolēmusi pilnībā atteikties no "Volga" preču zīmes. Jāatzīmē, ka šobrīd "GAZ" kompānija ražošanai nav sagatavojusi nevienu jaunu modeli, tāpēc šobrīd nav skaidrs, kā autoražotājs plāno attīstīt "Volga" zīmolu.

"Volga Siber" ražošana tika apturēta pērn. Sākot ar nākamo gadu, uz "GAZ" konveijera nonāks "Škoda", "Volkswagen" un "Chevrolet" automobiļu montāža. Gorkijas autorūpnīcā plānots saražot līdz pat 140 tūkstošiem automobiļu ik gadu.

Atgādināsim, ka "Volga Siber" izstrādāts uz iepriekšējās paaudzes "Chrysler Sebring" modeļa bāzes, no amerikāņiem iegādājoties ražošanas licenci un iekārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!