Foto: Publicitātes foto
Trešdien, 13.jūlijā, Romā "Volkswagen" (VW) dizaina nodaļas vadītājs Valters de Silva saņēma ADI piešķirto balvu "Compasso d'Oro" (Zelta kompass) par mūža sasniegumiem. Šī balva tiek uzskatīta par vienu no slavenākajām Itālijas dizaina balvām.

Starptautiskās ekspertu žūrijas locekļi raksturoja Valteru de Silvu kā "neapstrīdamu Itālijas dizaina aizstāvi" un, klātesot augstām amatpersonām – ADI (Italian Association of Industrial Design), "Fondazione ADI", "Fondazione Valore Italia" locekļiem, kā arī izvēlētiem viesiem un presei, pasniedza viņam balvu par 40 gadus ilgo karjeru. Ar "Compasso d'Oro" Karjeras balvu tiek godināti gan Itālijas, gan starptautiski censoņi un to izcilie sniegumi dizaina, izpētes, apmācības, ražošanas un izplatīšanas jomās.

Šogad ADI pasniedza starptautiski atzīto balvu, kuras aizsākumi meklējami 1954.gadā, jau 22.reizi. Vēl bez "Compasso d'Oro" Karjeras balvas, žūrija piešķīra balvas arī dažādiem individuāliem dizaina projektiem, kuru kvalitāte varētu stiprināt zināšanas par Itālijas rūpniecisko dizainu. Šogad balvas tika pasniegtas Romā par godu Itālijas apvienošanās 150. gadadienas svinībām.

Valters de Silva vada VW dizaina nodaļu kopš 2007.gada, viņš ir atbildīgs par visu zīmolu dizainu. Savas karjeras laikā viņš ir saņēmis vairākas dizaina balvas, tai skaitā 2010.gada februārī "Vācijas Federatīvās Republikas Dizaina balvu" – augstāko oficiālo dizaina balvu Vācijā – par "Audi A5" modeli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!