Foto: Publicitātes foto
Amerikāņu kompānija "Goodyear" izgudrojusi riepas, kuras pašas spēs sevi piepumpēt un uzturēt nepieciešamo gaisa spiedienu tajās. Jaunā "Air Maintenance Technology" (AMT) sistēma paredz riepā iebūvētu pumpi, kas transportlīdzekļa braukšanas laikā ar centrbēdzes spēka palīdzību riepā iesūc gaisu.

"Riepa, kura pati spēj uzturēt nepieciešamo gaisa spiedienu, ir kaut kas, par ko autovadītāji sapņojuši jau gadiem. Šis būs tāds tehnoloģiskais izrāviens, pēc kura cilvēki nespēs saprast, kā viņi bez tā līdz šim spējuši iztikt," izgudrojumu komentē "Goodyear" tehnoloģiju direktors Žans Klods Kīns.

Optimāla gaisa spiediena uzturēšana riepās nodrošina ilgāku riepas kalpošanas mūžu un pilnvērtīgu automobiļa veiktspēju, kā arī samazina satiksmes negadījuma risku.

"Goodyear" pagaidām neprecizē, kad tamlīdzīgas sērijveida riepas varētu nonākt sērijveida ražošanā. Tas kļūs zināms tikai tad, kad tiks saskaņots finansiālais atbalsts sērijveida produktam ar ASV valdību un Eiropas Savienības fondiem.

"Goodyear" ir viens no lielākajiem riepu ražotājiem pasaulē. Tas nodarbina aptuveni 73 tūkstošus cilvēku un ražo produkciju 54 rūpnīcās 22 pasaules valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!