Foto: DELFI

Pagājušajā mēnesī "Opel Ampera" starptautiskajā mediju prezentācijā Hāgā (Nīderlande) vairāk nekā tūkstoš žurnālistiem, tostarp arī "DELFI Forte" pārstāvim, bija iespēja testēt automašīnu pirms tās nonākšanas tirgū. Viens no testiem pasākuma laikā bija "Eko braukšanas sacensības", kurās žurnālistiem bija jāpielieto tāds braukšanas stils, lai pēc iespējas lielāku attālumu veiktu izmantojot tikai baterijas enerģiju.

Saskaņā ar mašīnas specifikāciju līdz 80 km lielu attālumu iespējams nobraukt, izmantojot tikai 16 kWh litija jonu baterijas enerģiju. Gandrīz 60 procenti no žurnālistiem nobrauca visu 73 km garo ceļa posmu tikai ar baterijas enerģiju. Teju ceturtdaļai dalībnieku automašīnas attāluma indikators uzrādīja, ka enerģijas pietiktu vēl 10 km. Ekonomiskākie braucēji, izmantojot tikai baterijas enerģiju, varēja veikt kopējo distanci līdz pat 95,3 kilometriem, kas ir apmēram par 15 kilometriem vairāk nekā "Ampera" modeļa specifikācijā.

Baterijas resursu apsīkšanas gadījumā, neviens no dalībniekiem netika pakļauts riskam palikt uz ceļa, jo brīdī, kad baterija ir iztukšota, sāk darboties 1,4-litru benzīna motors ar 150 ZS jaudu. Tas ļauj "Opel Ampera" ar vienu uzpildes reizi nobraukt kopumā 500 km distanci.

Dažādas palīgfunkcijas nodrošina iespēju izmantot īpaši enerģiju taupošu braukšanas stilu. Šīs funkcijas sevī iekļauj efektivitātes indikatoru "Vadītāja informācijas centrā" (DIC) un "efektivitātes ieteikumu" funkciju, kas sniedz noderīgu padomu, kā samazināt enerģijas patēriņu un paveikt maksimālu braukšanas distanci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!