Foto: Publicitātes foto
Kompānija "BMW" publicējusi video ar tās pusautomātiskā autopilota "ConnectedDrive Connect" (CDC) sistēmas demonstrāciju darbībā. Atgādinām, ka šo sistēmu "BMW" pirmo reizi izziņoja pērnā gada vasarā.

Jau ziņots, ka CDC sistēma izmanto borta navigācijas sistēmu un speciālus sensorus, kas identificē objektus ap automobili. Rezultātā spēkrats noteikt automobiļa pozīciju konkrētajā vidē, patstāvīgi paātrināties un bremzēt, gluži kā jau pazīstamā adaptīvā kruīza kontroles sistēma.

Kad CDC sistēma konstatē, ka atļautais braukšanas ātrums ir lielāks nekā joslā, kurā tobrīd brauc automobilis, tā brīvas blakus joslas gadījuma var patstāvīgi apsteigt citus spēkratus ar ātrumu līdz pat 130 km/h. Veicot šo manevru, sistēma atrod brīvu vietu labajā joslā un, apsteidzot lēnākus spēkratus, atgriežas tajā.

Kā norāda autoražotājs, tad šobrīd CDC sistēmai tiek iestatīti jauni algoritmi dažādām situācijām uz ceļa. Lielceļi tajā iemūžināti "ar precizitāti līdz centimetram", kā arī "BMW" ir parūpējies, lai CDC sistēma autopilota režīmā ievēro visus ceļu satiksmes noteikumus, tostarp arī atļauto maksimālo braukšanas ātrumu.

Ja video neizdodas noskatīties iegultā veidā, aplūkojiet to šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!