Foto: Publicitātes foto

Tirdzniecībā interneta izsoļu vietnē "eBay" izlikts "Volkswagen Golf" automobilis, ko 1990. gadā iegādājās tagadējā Vācijas kanclere Angela Merkele un par kuru jau tiek solīts vairāk nekā 100 tūkstoš eiro.

Kā pierādījums spēkrata "dižciltīgajai" izcelsmei sludinājumā pievienota transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības kopija, saskaņā ar kuru līdz 1995. gadam šis automobilis piederēja Merkelei, bet no 1995. līdz 1996. gadam – viņas vīram Joahimam Zaueram.

Baltais otrās paaudzes "VW Golf" aprīkots ar 70 zirgspēku benzīna dzinēju. Automobiļa odometra rādījums – 190 tūkstoš kilometru.

Kā vēsta "Der Spiegel", pašreizējais automobiļa īpašnieks šo "VW Golf" iegādājies pirms gada samērā bēdīgā stāvoklī. Uzzinot, kam spēkrats pirms tam piederējis, viņš to saremontējis un izlicis izsolē.

"Der Spiegel" norāda, ka šī automobiļa vēsture varētu būt patiesa, jo 1990. gadā Merkele patiešām braukusi ar "VW Golf". Agrāk Merkele stāstījusi, ka sākotnēji vēlējusies pirkt "Trabant", tomēr šī marka bankrotēja, tāpēc iegādājusies "VW Golf".

Līdz izsoles beigām palikusi nepilna nedēļa. Šobrīd lielākais solījums sasniedz 128 tūkstošus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!