Foto: Publicitātes foto

"RM Auctions" izsolē Monako par 1,68 miljoniem eiro pārdots sacīkšu automobilis "Peugeot 908 HDi FAP", kas piedalījies Lemānas izturības sacīkstēs. Spēkratu iegādājies kāds privāts kolekcionārs, kura personība netiek atklāta.

"Peugeot 908 HDi FAP" tika izgatavots 2007. gadā un izsolē pārdotajam spēkratam ir otrais šasijas numurs. Automobilis piedalījās sacīkstēs Moncā, Silverstounā, Spā un vairākos Lemānas 24 stundu maratonos.

Aizmugurējo riteņu piedziņas automobilis aprīkots ar 5,5-litru V12 dīzeļdzinēju, kas attīsta 700 zirgspēku jaudu un 1 200 ņūtonmetru griezes momentu. Transmisjia – sešpakāpju sekvenciālā ar iespēju pārnesumus pārslēgt ar svirām aiz stūresrata.

Kompānija "Peugeot" apsolījusi jaunajam spēkrata īpašniekam sniegt tehnisko atbalstu.

"Lai iedarbinātu un vadītu šo automobili, nepieciešams speciāls aprīkojums, licencēta programmatūra un īpašas iemaņas. Ražotājs sniegs tehnisko atbalstu pircējam trīs gadus. Pakalpojumi tiks sniegti pēc "Peugeot Sport" nodaļas standarta izcenojuma," paziņojis ražotājs.

Atgādinām, ka šāgada sākumā kompānija "Peugeot" paziņoja par Lemānas sacīkšu pamešanu. Ražotāja komanda šajās sacīkstēs piedalījās kopš 2007. gada. Pirmo reizi "Peugeot" šīs izturības sacensības uzvarēja pirms trim gadiem. Pērn "Peugeot" ar jauno sacīkšu prototipa izcīnīja čempiona titulu, uzvarot piecos posmos no septiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!