Foto: Publicitātes foto

Kompānijas "Ferrari" klasisko modeļu nodaļa "Ferrari Classiche" šobrīd strādā pie Amerikas leģendārā aktiera Stīva Makvīna "Ferrari 275 GTB4" modeļa atjaunošanas. Šis projekts ir interesants ar to, ka pašreizējais īpašnieks kupeju bija pārbūvējis par rodsteru, bet vēlāk, atklājis automobiļa izcelsmi, nolēmis to atjaunot sākotnējā veidolā.

"Ferrari Classiche" ir itāliešu autoražotāja nodaļa, kas restaurē, remontē un apkopj "Ferrari" klasiskos modeļus, kā arī izsniedz autentifikācijas sertifikātus par konkrētiem spēkratiem. Šo 1968. gada kupeju 80. gados kāds, nozāģējot jumtu, kupeju pārbūvēja rodsterā.

Nesen pašreizējais "Ferrari 275 GTB4" īpašnieks nogādāja šo automobili "Ferrari Classiche" pārstāvniecībā autentifikācijas veikšanai. Šādu sertifikātu "Ferrari" izsniedz tikai tādiem automobiļiem, kas saglabājuši savu oriģinālo stāvokli. Izrādījies, ka 1968. gadā šis spēkrats no rūpnīcas izripoja kā kupeja un tika nogādāts amerikāņu aktierim Stīvam Makvīnam, kurš tobrīd Sanfrancisko filmējās leģendārajā filmā "Bullitt".

Noskaidrojis spēkrata izcelsmi, pašreizējais automobiļa īpašnieks nolēma to atjaunot sākotnējā stāvoklī. "Ferrari Classiche" nodaļa pašlaik atjauno kupejas jumtu, izgatavojot to ar rokām.

"Ferrari 275 GTB4" tika prezentēts 1966. gadā, to uz "275" modeļa bāzes izgatavoja "Scaglietti". Automobilis aprīkots ar 300 zirgspēku jaudīgu V12 dzinēju, kas ļauj tam paātrināties līdz 265 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!