Foto: Publicitātes foto

Vācu tūninga kompānija "Väth" publicējusi attēlus ar savu jaunāko veikumu – restaurēto "Mercedes-Benz 300 SEL 6.3" (W109 – rūpnīcas indekss). Šim automobilim pilnībā restaurēts eksterjers un interjers, kā arī dzinējs un citi tehniskie mezgli.

"Mercedes-Benz 300 SEL 6.3" tika ražots periodā no 1968. līdz 1972. gadam un ir S-klases modeļa priekštecis. Tas aprīkots ar 6,3-litru V8 dzinēju (M100), kas attīsta 250 zirgspēku jaudu un 510 ņūtonmetru griezes momentu. Līdz 100 km/h šis klasiskais automobilis ar četrpakāpju automātisko pārnesumkārbu paātrinās 6,3 sekundēs.

Savulaik šis automobilis starp citiem izcēlās ar to, ka spēja pārsniegt 200 km/h ātrumu (maksimāli 229 km/h), nodrošināt ar tā laika sportiskajiem auto līdzīgu dinamiku un tajā pašā laikā ar komfortu pārvadāt piecus pasažierus.

Jau standartā "Mercedes-Benz 300 SEL 6.3" ir aprīkots ar pneimatisko balstiekārtu, ventilējamiem bremžu diskiem, elektriski paceļamiem logiem un stūres pastiprinātāju. Par papildus samaksu bija pieejams gaisa kondicionētājs, elektriskā jumta lūka, galdiņi aizmugurējiem pasažieriem, logu aizkari un audio kasešu atskaņotājs.

Kopumā tika izgatavoti 6 526 šīs modifikācijas spēkratu, no kuriem vairums ir saglabājušies līdz mūsdienām un ir iecienīti auto kolekcionāru vidū. Šobrīd šāds automobilis atkarībā no stāvokļa maksā 15 līdz 60 tūkstošus eiro.

Atgādinām, ka pirms kāda laika "Mercedes-Benz" publicēja attēlus ar šī modeļa sacīkšu versiju, kurai dzinēja tilpums tika palielināts līdz 6,8 litriem un jauda – līdz 420 ZS. Šobrīd šāds autentisks spēkrats maksā ap 300 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!