Grieķijas taksometra vadītājs Georgs Vasilakis ar savu 2003. gada izlaiduma "Mercedes-Benz E270 CDI" modeļa taksometru nobraucis vienu miljonu kilometru, vēsta vietējais "Autoblog".

Ar 2,7-litru dīzeļdzinēju aprīkoto E-klases mersedesu grieķis savulaik iegādājies jaunu no salona. Šobrīd automobilim joprojām ir oriģinālais pieccilindru motors un sešpakāpju mehāniskā pārnesumkārba. Minētajiem agregātiem līdz šim nopietns remonts neesot bijis nepieciešams. Taksists apgalvo, ka automobilim mainīts tikai starpdzesētājs, sajūgs un dzinēja turbīna.

Interesanti, ka "Mercedes-Benz" odometrs pēc viena miljona kilometra atzīmes sasniegšanas iestrēdzis pie 999 999 km atzīmes. Tagad taksistam nākas nobrauktos kilometrus rēķināt pēc atsevišķā odometra, kas ir pašrocīgi ik pa laikam nodzēšams. Pēc īpašnieka aplēsēm, šobrīd automobilis nobraucis miljonu un 30 tūkstošus kilometru. Ja šos datus oficiāli apstiprinās autoražotājs, "Mercedes-Benz" esot gatavs šo spēkratu iemainīt pret jaunu.

Pēc "Mercedes-Benz" datiem, absolūtais nobraukuma rekordists ar šīs markas automobili ir kāds cits grieķu taksists – viņš ar 1976. gada izlaiduma "240D" (W123) periodā no 1981. līdz 2004. gadam nobraucis 4,5 miljonus kilometru. Šo spēkratu "Mercedes-Benz" iemainīja pret jaunu "C200 CDI" un tagad rekorda nobraukuma taksometrs ir apskatāms "Mercedes-Benz" muzejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!