Foto: Publicitātes foto

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros aicina reģistrēt velosipēdus, pārbaudīt to tehnisko stāvokli un aprīkojumu. Šīs visas darbības vienuviet varēs veikt sestdien, 22. septembrī, kad tiks atvērts Miera ielas 23. nama "Drošais pagalms", portālu "Delfi" informēja CSDD.

Pasākumā varēs piereģistrēt velosipēdu un saņemt reģistrācijas uzlīmi, kā arī saeļļot ķēdi, piepumpēt riepas vai veikt citus sīkos remontus, ko nodrošinās SIA "Veloserviss" darbinieki. Vienlaikus CSDD Miera ielas pagalmā varēs iepazīties ar spilgtākajiem Rīgas Motormuzeja velosipēdu eksemplāriem, aplūkot un, iespējams, pat izmēģināt ērmriteņus. Pagalms interesentiem būs atvērts no plkst. 11 līdz 16.

Pasākums noritēs "Dienas bez auto" ietvaros, kuras laikā pirmo reizi Miera ielas posms no Brīvības līdz Palīdzības ielai tiks nodots tikai gājēju, velobraucēju un sabiedriskā transporta pārziņā.

Eiropas Mobilitātes nedēļu Rīgā jau 11. gadu organizē domes Satiksmes departaments. Mobilitātes nedēļas ietvaros pilsētā tiek rīkoti dažādi pasākumi, lai uzrunātu sabiedrību un pievērstu tās uzmanību gaisa piesārņojumam pilsētā, aicinātu pievērsties aktīvam un veselīgam dzīvesveidam, kā arī izmantot alternatīvos pārvietošanās līdzekļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!