Foto: Publicitātes foto

Šodien Latvijā reģistrēts viens no 77 vienībās ierobežotā sērijā izgatavotajiem "Aston Martin One-77" superauto, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā neoficiālā, bet drošā informācija. Šāds automobilis maksā miljonu latu un Latvijā tam veikta pirmreizējā reģistrācija.

"Aston Martin One-77" ir šīs britu markas visjaudīgākais un visātrākais sērijveida modelis vēsturē. Tas aprīkots ar 7,3-litru V12 dzinēju, kas attīsta 760 zirgspēku jaudu un 750 Nm griezes momentu. Līdz 100 km/h spēkrats paātrinās 3,7 sekundēs un maksimāli sasniedz 354 km/h.

Pirmo "Aston Martin One-77" eksemplāru pārdeva Austrālijā 2009. gada maijā – pircējam šis automobilis, ieskaitot tā cenu, nodokļus, ievedmuitu un piegādi, kopumā izmaksāja aptuveni divus miljonus latu. Savukārt 2010. gada vidū kāds klients no Tuvajiem Austrumiem nopirka uzreiz 10 šā modeļa eksemplāru, no kuriem katrs atšķiras ar virsbūves krāsu un salona apdari. Pēc ražotāja sniegtās informācijas, šobrīd visi 77 ekskluzīvā superauto eksemplāri ir pārdoti.

Līdz šim par visdārgāko Latvijā reģistrēto superauto tika uzskatīts "Pagani Zonda C12-F Clubsport Roadster", kas maksā vairāk par pusmiljonu eiro. No citiem Latvijā reģistrētajiem ekskluzīvajiem superauto var minēt "Lamborghini Murcielago LP-640" un "Mercedes-Benz SLR McLaren".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!