Foto: Publicitātes foto

Publiskajā telpā attiecībā uz elektromobiļu dizainu ar savstarpējām "laipnībām" apmainījušies "Nissan" un "Fiat" autoražotāju vadošie darbinieki. "Fiat", slavējot savu "500e", uzsvēra, ka elektromobilim obligāti nav jābūt neglītam kā "Nissan Leaf". Uz to japāņu autoražotājs reaģēja, mudinot, lai "Fiat" rūpīgāk paskatās uz savu modeļu, īpaši "Doblo" (attēlā ievadā), dizainu.

Viss aizsākās ar "Fiat" produktu pārvaldnieka Meta Deivisa komentāru par jauno elektromobili "500e" aģentūrai "Bloomberg News" pašlaik notiekošajā Losandželosas autoizstādē. "Būsim godīgi, neglītums, iespējams, ir viena no ļaundabīgākajām vides piesārņojuma formām," šādi "Nissan" elektromobili "Leaf" kritizēja Deiviss. ""Fiat 500e" pierāda, ka skaistums nav jāupurē, lai radītu elektromobili."

Uz šādu izlēcienu atbildi parādā nepalika "Nissan" globālās tirgvedības vadītājs Saimons Sprouls, kurš intervijā aģentūrai "Automotive News" norādīja, ka ""Fiat" pats vēl nav pārvarējis savu modeļu pretrunīgi vērtēto dizainu. Daudzi viņu produktus nosauktu par vizuālo vides piesārņojumu. Paskatieties tā rūpīgāk uz "Fiat Doblo"," atklāti pauž Sprouls.

Savukārt par "Fiat 500e" elektromobili "Nissan" pauž izbrīnu, kāpēc ražotājs šim projektam izvēlējies vismazāko un visnepraktiskāko modeli. "Nissan Leaf" dizaina aizstāvībā tirgvedības vadītājs norāda, ka tajā apzināti izmantotas unikālas dizaina iezīmes, lai produkts tiktu atpazīts kā "citāds".

"Fiat" no turpmākiem komentāriem atteicies, vēsta "Automotive News".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!