Foto: Publicitātes foto

Superauto "Audi R8" elektroversijas "e-tron" ieviešana sērijveida ražošanā atlikta uz nenoteiktu laiku, vēsta britu izdevums "Auto Express" ar atsauci uz anonīmu pārstāvi "Audi" kompānijā. Šādu lēmumu ražotājs skaidro ar akumulatoru uzlādes kapacitātes nepietiekamo attiecību pret iespējamo nobraucamo distanci.

Šobrīd ir izgatavotas 10 "Audi R8 e-tron" automašīnas, kurām piešķirts izmēģinājuma prototipu statuss. Lai gan sākotnēji bija plāns ieviest "Audi R8 e-tron" arī sērijveida ražošanā, lēmums tika atcelts. Tas saistīts ar ierobežoto iespējamo nobraucamo distanci, ko elektromobilis spēj veikt ar vienu uzlādi. Kompānijas pārstāvis piebilst, ka "Audi R8" elektromobilis varētu nonākt ražošanā, progresējot akumulatoru tehnoloģijām.

2009. gada Frankfurtes autoizstādē debitējušais "Audi R8 e-tron" attīsta 381 zirgspēku jaudu. No vietas līdz 100 km/h tas paātrinās 4,2 sekundēs, bet tā maksimālais ātrums ierobežots pie 200 km/h atzīmes. To nodrošina 48,6 kWh litija jonu baterija un divi elektriskie motori, kas ar vienu uzlādi spēj nobraukt līdz pat 215 km. Jāpiemin, ka pagājušajā gada vasarā "Audi R8 e-tron" uzstādīja rekordu Nirburgringas trasē elektromobiļu ieskaitē, apli nobraucot 8 minūtes un 9,099 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!