Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Nissan" uzsākusi izstrādi elektromobilim, kas konkurētu ar "Renault Twizy", bet tajā pašā laikā būšot labāks par franču analogu, vēsta aģentūra "Automotive News" ar atsauci uz japāņu autoražotāja produktu stratēģijas un plānošanas nodaļas vadītāju Etjēnu Anrī.

Pēc viņa vārdiem, elektromobilis apvienos kompaktus gabarītus ar motocikla manevrētspēju un drošības līmeni, kāds raksturīgs tradicionāliem automobiļiem, piemēram, sliktos laika apstākļos.

Atgādinām, ka pirms nepilniem četriem gadiem "Nissan" prezentēja maza elektromobiļa konceptu "Land Glider" (attēlos). Šobrīd autoražotājs neatklāj, vai un cik lielā mērā gaidāmais modelis tam līdzināsies.

Šobrīd "Nissan" piedāvājumā jau ir viens elektromobilis – "Leaf", kas aprīkots ar 108 ZS jaudīgu elektromotoru un litija jonu akumulatoru komplektu. Ar pilnu uzlādi tas spējīgs nobraukt līdz pat 230 km distanci.

Savukārt "Renault Twizy" tirdzniecībā Francijā nonāca pērnajā gadā. Tas pieejams divās modifikācijās – ar piecu un 17 zirgspēku dzinēju. Mazā elektromobiļa cena ir no 7 340 eiro. Papildus gan jāmaksā 50 eiro mēnesī par akumulatoru īri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!