Foto: DELFI

Ceturtdien, 29. augustā, norisinājās CSDD Tehniskās apskates nakts Rīgā, Antenas ielā 2, kas pulcēja ļoti daudz interesentu – uz bezmaksas auto diagnostiku spēkratu bija izveidojusies aptuveni kilometru gara rinda līdz pat Mūkusalas ielas aplim, novēroja portāls "Delfi".

Jau pirmajā pasākuma stundā, līdz plkst. 21, pie iebraukšanas tehniskās apskates teritorijā bija reģistrējušies ap 200 automobiļu. Tie tika novietoti pat blakus esošajā mācību braukšanas laukumā. Stundu vēlāk bija reģistrējušies jau 300 automobiļu.

Savukārt vienkārši interesentiem vai rindā vēl gaidošajiem CSDD bija sarūpējis pāris izklaides – auto riepas maiņa uz ātrumu, mašīnas apgāšanās simulatora stendu, trīs "Dzintara aplis" sacensību spēkratus, kā arī moto un velo triāla triku paraugdemonstrējumus.

Pēc pasākuma CSDD paziņoja, ka Tehniskās apskates naktī pārbaudīti aptuveni 970 automobiļi. Lielākā daļa – gandrīz 800 auto, izmantoja iespēju veikt transportlīdzekļa bezmaksas diagnostiku. Diemžēl vairāk nekā 80% automobiļiem tika atklāti būtiski trūkumi vai bojājumi, kas negatīvi ietekmē vidi vai satiksmes drošību. Pēdējais spēkrats tehniskās apskates staciju atstāja tikai neilgi pirms pulksten 3:30 naktī, informē CSDD. Salīdzinājumam – 2012. gada tehniskās apskates naktī diagnostika tika veikta apmēram 650 transportlīdzekļiem.

Vecākais spēkrats, kas pagājušajā naktī ieripoja apskates stacijā un piesaistīja ļoti daudzu apmeklētāju uzmanību, bija 1926. gada "FIAT 512". Daudziem citiem auto īpašniekiem par piemēru vēsturiskais spēkrats bija praktiski ideālā kārtībā, par ko arī apliecināja piešķirtā tehniskās apskates uzlīme.

Pēc aptuvenām aplēsēm, pagājušajā naktī tehniskās apskates staciju apmeklēja trīs līdz četri tūkstoši interesentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!