Foto: DELFI
Nepastāvīgie laika apstākļi ar krasām temperatūras maiņām daudzus autovadītājus mudina savlaicīgi plānot riepu maiņu. Šobrīd jau daudzos autoservisos Rīgā veidojas rindas nedēļas garumā, liecina "If" apdrošināšanas sabiedrības aptaujāto partneru servisu sniegtā informācija.

Pēdējo trīs nedēļu laikā autoservisos Rīgā vērojama pastiprināta klientu interese par riepu nomaiņu. Kā atzīst autoservisu pārstāvji, šosezon daudzi autovadītāji, ņemot vērā iepriekš piedzīvotās neērtības, jau oktobra sākumā pieteikušies riepu maiņa mēneša vidū. Pašlaik autoservisos pamazām tuvojas sezonas "sastrēgumu" laiks, kad uz autoriepu nomaiņu jāgaida nedēļa vai pat ilgāks laiks. Ja palaimējas, tad atsevišķos gadījumos autovadītājiem ir iespēja tikt pie ziemas riepām arī dažu dienu laikā, taču tad jārēķinās ar autoservisa piedāvāto laiku, jo izvēlēties to nav iespējams.

Šonedēļ Latvijā laika apstākļus noteiks ciklonu darbība. Viena pēc otras Latviju šķērsos ar tiem saistītas nokrišņu zonas. Pūtīs brāzmains vējš, atsevišķās dienās brāzmās sasniedzot 15 m/s. Nedēļas sākumā valdošie vēji pūtīs no ziemeļiem, ziemeļaustrumiem, līdz ar to Latvijā ieplūdīs aukstāks gaiss un temperatūra pazemināsies. Temperatūrai pazeminoties, austrumu rajonos lietus pāries slapjā sniegā, dažviet uz ceļiem veidosies apledojums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras informācija.

Riepu ražotāju informē, ka vasaras riepas vairs nespēj pilnvērtīgi veikt savas funkcijas, diennakts vidējai temperatūrai nokrītoties līdz +7 oC. Šādos laika apstākļos jau auto būtu jābūt aprīkotiem ar ziemas riepām, bez liekām bažām par to pāragru nodilumu, jo auto var saslīdēt arī uz mitrām lapām uz brauktuves.

Lai auto būtu pilnībā sagatavots ziemas sezonai, nepieciešams arī:

  • ieliet ziemas logu šķidrumu;
  • iegādāties stiklu tīrāmās birstes, slēdzeņu un logu atkausētājus;
  • pārliecināties, ka logu slotiņas ir tehniskā kārtībā;
  • pārliecināties par auto bremzēšanas sistēmu un kopējo tehnisko stāvokli;
  • iespējams, noderēs arī ar silikonu apstrādātas durvju blīvgumijas, "piepīpēšanas" vadi un sakabes virve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!