Foto: Publicitātes foto
Nākamās paaudzes "Nissan Qashqai", kas tika atklāts pagājušajā ceturtdienā Londonā, jau ir pieejams iepriekšējai pasūtināšanai un tā cena ir, sākot no 11 941 lata jeb 16 990 eiro, portālu "Delfi" informēja markas pārstāvniecība Baltijā. Automobiļa oficiālā pārdošana sāksies 2014. gada februārī.

"Nissan Qashqai" jau no sākta gala ir t.s. krosoveru tirgus līderis, un kopš 2007. gada ir saražoti vairāk nekā divi miljoni tā eksemplāru. Esošais "Nissan Qashqai" tirgū ir jau septiņus gadus, padarot to par visveiksmīgāko "Nissan" modeli Baltijas valstīs kopš 2007. gada un esot pēdējo septiņu gadu laikā pārdotāko automobiļu TOP 5.

Kopš 2007. gada 1. janvāra Baltijā "Nissan Qashqai" reģistrēts 7 069 vienībās. Populārāki par šo modeli Baltijas tirgū šajā laika periodā bijuši tikai "Honda CR-V" (7 432), "Toyota Avensis" (8 863), "Volkswagen Golf" (9 846) un "Škoda Octavia" (11 599).

Kaut arī priekšpiedziņas versijas, pēc ražotāja aplēsēm, veidos lielāko daļu pārdošanas apjoma vairākumā tirgu, būs pieejama arī pilnpiedziņas "All-Mode 4x4-I" versija ar sešu pārnesumu manuālo pārnesumkārbu.

Jau rakstījām, ka jaunais "Nissan Qashqai" ir par 49 mm garāks nekā līdzšinējais modelis, tāpat tas ir arī nedaudz zemāks un platāks. Neskatoties uz lielākiem gabarītiem, jaunais modelis kļuvis vieglāks par līdz pat 40 kilogramiem atkarībā no versijas.

Sākotnēji "Nissan Qashqai" modelim būs pieejams kāds no četriem motoriem. Bāzes versijā tas būs aprīkots ar 1,2 litru turbopūtes benzīna dzinēju, kas attīsta 115 zirgspēku jaudu un modeļa piedāvājumā aizstāj līdzšinējo 1,6 litru agregātu. Tāpat pieejams 1,6 litru turbomotors, kas attīsta 150 ZS. No dīzeļdzinējiem pieejams 1,5 litru agregāts ar 110 ZS un 1,6 litru – ar 130 ZS.

Pircēji var izvēlēties manuālo vai pilnīgi jauno "Xtronic" automātisko pārnesumkārbu. Jaunā "Xtronic" variatora transmisija ir izstrādāta speciāli jaunajam "Qashqai" un būs pieejama komplektācijā ar 1,6 litru dīzeļdzinēju.

Automobiļa "drošības vairoga" tehnoloģijas tagad ietver arī autonomo ārkārtas bremzēšanas sistēmu, autovadītāja modrības uzraudzības palīgsistēmu un ceļa zīmju atpazīšanas sistēmu, kā arī vairākas citas svarīgas palīgsistēmas, bet inteliģentā automobiļa stāvvietā novietošanas palīgsistēma atvieglo braukšanas manevrus pilsētā.

Jaunās paaudzes "Qashqai" ir radījuši "Nissan" inženieri Eiropas dizaina centrā Lielbritānijā un Spānijā. Automobilis tiks ražots Lielbritānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!