Kuba atcēlusi kārtību, kas paredzēja saņemt atļauju pirms jauna vai lietota automobiļa iegādes, vēsta aģentūra "Reuters" ar atsauci uz vietējiem medijiem. Šāds ierobežojums bija spēkā no 1959. gada revolūcijas.

Tikai pirms diviem gadiem kubiešiem atļāva iegādāties automobiļus vienam no otra. Tomēr automobilistiem līdz šim tik un tā vajadzēja saņemt no valsts ierēdņiem atļauju darījuma slēgšanai.

Neskatoties uz atļaujas saņemšanas procedūras atcelšanu, jaunus automobiļus Kubas iedzīvotāji varēs iegādāties tikai no valsts.

"Man bija nepieciešami vairāki mēneši, lai saņemtu dokumentus, kas ļauj man iegādāties automobili. Turklāt man bija jātiekas ar vairākiem cilvēkiem. Jaunie noteikumi ļaus mazināt korupciju, kura vienmēr pavada kontroles procesu," medijiem paziņojis kāds vietējais iedzīvotājs.

Automobiļu tirgus liberalizācija Kubā ir viena no 300 reformām, kuru izsludinājis valsts jaunais vadītājs Rauls Kastro, kurš kopš 2008. gada pilda sava brāļa Fidela pienākumus. Kastro iniciatīvu atbalstījusi komunistiskā partija, kurai vienīgajai ir leģitīms spēks Kubā.

Atgādinām, ka pirms pāris mēnešiem Kubas valdība izrādīja interesi par "Lada" jaunāko modeļu importu.

Fotogalerija ar dzīvi Kubā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!