Foto: Kadrs no video
Austrālietis Stīvs Samaritino un rumāņu fiziķis Rauls Ojada no 500 tūkstošiem "Lego" konstruktora klucīšiem ir izveidojuši pavisam īstu automobili, kas var sasniegt ātrumu 32 km/h, vēsta ārzemju mediji.

Automašīnas jaudas agregāts ir dzinējs ar 256 virzuļiem, kas darbojas uz saspiestu gaisu, līdz ar to vienīgais, kas šajā braucamrīkā nav izvedots no "Lego" klucīšiem, ir riepas un šasija. Mašīnas autori atzinuši, ka baidījušies attīstīt lielu braukšanas ātrumu, jo bija bažas, ka dzinējs varētu uzsprāgt.

Automašīnas izgatavošana tika finansēta caur sociālo tīklu "Twitter". Projekta autori aicināja interesentus ziedot no 500 līdz 1000 ASV dolāriem, un atsaucās apmēram 40 cilvēku. Legomobiļa būvniecība notika Rumānijā, tad to pārveda uz Austrāliju.

Samaritino un Ojada ir izveidojuši uzņēmumu "Super Awesome Micro Project", un šī kompānija 2011.gada 31.decembrī palaida kosmosā amerikāņu atspoļkuģa modeli. Rotaļu kosmosa kuģa gaitas fiksēja "GoPro" kamera. "Legošatls", kuru atmosfērā pacēla meteoroloģiska zonde, nonāca 35 km augstumā un sekmīgi piezemējās 240 km attālumā no starta vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!