Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajā nedēļas nogalē, 20. septembrī, sporta kompleksā "333" notika jau otrā "Streetfighters.lv" rīkotā motodiena, un visas dienas garumā notika dažādas sacīkstes un izklaides braucieni.

"Supersport" brauciens šoreiz notika pa trasi rallijkrosa konfigurācijā un apmēram 30% no trases bija ar grants segumu. Tādējādi dalībnieki ar ielas motocikliem varēja pārbaudīt savas iemaņas, vadot šosejas motociklus neierastos apstākļos, un skatītājiem šī daļa bija ērti pārskatāma, lai ikviens interesents varētu redzēt, kā ar šosejas motocikliem tiek pārvarēti tramplīni. Pirmo vietu ieguva motošosejas sacensību veterāns Uldis Eglītis, otro vietu izcīnīja Osvalds Azarenko, bet trešo - Rūdolfs Bergmanis.

Dāmu braucienā, kurā savu braukšanas prasmi rādīja tikai daiļā dzimuma pārstāves, šoreiz piedalījās 10 dalībnieces. Šajā disciplīnā uzvarēja Lauma Zīberga, bet otro un trešo vietu izcīnīja attiecīgi Jeļena Ponomarjova un Maija Miglāne.

"Kawasaki" Moto divkaujā arī šoreiz braucienos bija jūtama liela spriedze. Dalībnieki brauca tikai vienu apli, un pa to laiku bija jāpagūst pierādīt savu pārākumu pār konkurentu, lai izvirzītos nākamajā kārtā. Šoreiz stiprākie nervi bija Mārim Dankertam, kurš uzvarēja divkaujā ar Ingusu Ezernieku, kas brauca ar "Kawasaki" motociklu. Juris Brinkmanis šajā disciplīnā ieguva trešo vietu.

Kā ierasts, izklaides brauciena dalībnieki drīkstēja startēt tikai pēc starta uzdevuma izpildīšanas. Šoreiz braucējiem bija jāatkārto matemātikas zināšanas un galvā jāizvelk kvadrātsakne no trīsciparu skaitļa. Šajā disciplīnā bija daudz dalībnieku, jo tajā varēja piedalīties jebkurš ielas motocikla vadītājs. Uzvaru izcīnīja Juris Pušmucans, otrajā vietā atstājot Edgaru Skinderski, bet trešo vietu ieguva Mārtiņš Brasla.

Čoperu braucienā šoreiz uzvaras laurus plūca Gunārs Grīnbergs, pārspējot Lauri Gomani un Akselu Strodu.

"Durka Racing GP" ir iespēja sportistiem ar derīgu motošosejas sacensību licenci paspēkoties labi pazīstamajā "333" trasē. Ātrākais divu braucienu summā šoreiz izrādījās pieredzējušais Ainars Štrobergs; otro vietu ieguva Māris Dankerts, bet Guntars Borovskis finišēja trešais.

Vakarā pasākuma dalībnieki un apmeklētāji tikās klubā "Nice Place", kur notika "Streetfighters.lv" piecu gadu jubilejas balle un "Durka Racing" sezonas noslēguma apbalvošanas ceremonija.

Šis pasākums bija arī mototreniņu sezonas noslēgums, tomēr jau tikai pēc pusgada asfalts atkal būs riepu saķerei nepieciešamajā temperatūrā un sāksies jauna treniņu un sacensību sezona.

Pasākuma organizatori darbojas jau kopš 2009. gada, bet biedrība "Streetfighters Latvija" ir dibināta 2014. gada 7. martā. Dibinātāji ir astoņi pieredzējuši motobraucēji, kuri, pateicoties savam entuziasmam un neatlaidībai, jau 2013. gadā sāka rīkot motocikla vadīšanas apmācības, ļaujot padziļināti apgūt motobraukšanas prasmes, izprast un apzināt motocikla tehniskās nianses gan jauniem, gan pieredzējušiem motobraucējiem. Jau 2013. gadā "Durka racing" sacensību ietvaros tika organizēti izklaides braucieni. Šogad biedrība būtiski dažādoja Latvijā notiekošo motopasākumu saturu, organizējot divus pasākumus ar izklaides braucieniem un sacensībām sporta kompleksā "333".

Savukārt portāla "Delfi" un "Kawasaki" centra rīkotajā interneta konkursā uzvarēja dalībnieks, kurš savu vārdu norādīja kā "Maksis Garais".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!