Foto: Publicitātes foto
Kompaktā apvidus automobiļa "Nissan Qashqai" izlaide sasniegusi jau divus miljonus vienību. Pirms nepilniem astoņiem gadiem debitēja šī modeļa pirmā paaudze, bet jubilejas modelis "Nissan" rūpnīcā Lielbritānijā pārstāv jau otro "Qashqai" paaudzi, kas tirdzniecībā nonāca šogad.

"Nissan Qashqai" tapis japāņu autoražotāja pārstāvniecībā Eiropā, turklāt modeļa izstrādē vērā tika ņemtas tieši eiropiešu vēlmes un vajadzības. Tāpat ražotājs lepojas ar virkni apbalvojumu, ko šis modelis saņēmis, tostarp britu autoritatīvā "What Car?" gada auto titulu jaunajam modelim.

"Nissan" investējis 534 miljonus sterliņu mārciņas (677 miljonus eiro) "Qashqai" modeļa izstrādē, attīstīšanā un ražošanā Lielbritānijā. Pateicoties šim modelim, Lielbritānijā tas nodrošina ar darbu 11 tūkstošus cilvēku. Turklāt 85 procenti no diviem miljoniem saražoto vienību ir eksportēti uz 132 pasaules valstīm –, sākot no Kongo un beidzot ar Kataru.

"Nissan Qashqai" jubieljas modelis bija "Magnetic Red" sarkanajā tonī un to saņems kāds klients Lielbritānijā.

Jāatzīmē, ka šobrīd visā pasaulē ir saražoti 2,5 miljoni "Nissan Qashqai" automobiļu, jo tā pirmā paaudze tika ražota arī Ķīnā un Japānā. Savukārt no 2015. gada jaunais "Qashqai" tiks ražots arī Sanktpēterburgā speciāli Krievijas tirgum.

Interesanti, ka "Qashqai" pēc izlaides apjoma drīz būs sasniedzis "Micra" modeli, kas tajā pašā rūpnīcā Lielbritānijā 18 gadu laikā, periodā no 1992. līdz 2010. gadam, tika saražots 2,37 miljonos vienībās.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!