Foto: Kadrs no video
Kāds brits piepildījis sapni un radījis pats savu ideālo auto "Cosmotron". Tas izgatavots pagājušā gadsimta 60. gadu animācijas daudzsēriju filmā "The Jetsons" redzamo transportlīdzekļu stilā kā automobiļa un lidaparāta hibrīds ar stikla kupolu.

41 gadu vecais automobiļa konstruktors atklāj, ka bērnībā sapņojis par tamlīdzīgu automobili un cerēja, ka ap 2000. gadu visi sērijveida spēkrati būs kā multenītē par Džetsonu ģimenīti. Liela bija vilšanās, ka autobūvē tomēr neattīstījās iecerētajā virzienā, tāpēc pie sapņu auto realizācijas nācās ķerties pašam.

"Cosmotron" pamatā izmantots 90. gadu beigu rodsters "BMW Z3". Tam tika noņemti visi virsbūves paneļi – atstāta tikai šasija un nesošā konstrukcija un spēka agregāts. Ņemot vērā, ka jaunajam auto ir unikāla dizaina stiklšķiedras virsbūve, tā pastiprināta ar tērauda rāmi, lai braucot neļodzītos.

Projekta realizācijai bija nepieciešami 18 mēneša darba, pēc tam īpašnieks ar savu sievu divus gadus braukāja uz dažādiem automobilistu saietiem un izstādēm Eiropā. Tomēr drīz viņam tas apnika un viņš savu sapņu automobili pārdeva, jo secināja, ka patīkamāks ir tieši radošais process tā radīšanā, nevis braukāšanās ar jau gatavo produktu.

No auto realizācijas gūtā nauda ieguldīta jauna spēkrata izstrādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!