Foto: Publicitātes foto

Koncerns "Volkswagen" (VW) pašlaik notiekošajā Vīnes motoru simpozijā prezentējusi savus jaunākos spēka agregātus. Viens no interesantākajiem ir viena litra trīscilindru turbomotors ar 272 zirgspēkiem.

VW pagaidām neatklāj, vai jaunais viena litra motors ir vēl izstrādes stadijā un prezentētais ir vien tā prototips vai arī tas ir gatavs sērijveida ražošanai. Tik lielu jaudu no samērā tik maza motora izdevies panākt, jo turbīnai ir arī elektriskais pastiprinātājs (e-booster). Motora rūpnīcas indekss ir EA211, tas attīsta 272 ZS un 270 ņūtonmetru griezes momentu.

Vēl VW prezentēja arī jauno sešlitru V12 benzīna motoru, kas attīsta 608 ZS (pie 6000 apgr./min) un 900 Nm griezes momentu, kas pieejams diapazonā no 1500 līdz 4500 apgr./min.

Autoražotājs apgalvo, ka šis būs visekonomiskākais 12 cilindru motors luksusa auto segmentā. Atkarībā no spēkrata, kurā tas tiks uzstādīts, VW sola, ka W12 motors nodrošinās paātrinājumu mazāk nekā četrās sekundēs līdz 100 km/h un ļaus luksusa automobilim traukties ar vairāk nekā 300 km/h.

Jaunais sešlitru W12 motors tiks piedāvāts nākamās paaudzes "Audi A8" limuzīnam, "Bentley Bentayga" apvidus automobilim, kā arī, iespējams, nākamās paaudzes "Phaeton" sedanam.

Vēl VW paziņoja par jaunu dīzeļmotoru saimi komerctransportam. Piemēram, jaunais "Multivan" un "Transporter" iegūs divlitru četrcilindru dīzeļdzinēju, kas atkarībā no versijas attīsta 84 līdz 204 ZS jaudu, bet tā maksimālais griezes moments būs no 220 līdz 450 Nm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!